© Yorinde Diepstraten

Feestelijke lancering 99 dromen in Nieuw-West

Afgelopen week vierden wij samen met de Van Deysselbuurt in Nieuw-West de feestelijke lancering van 99 dromen van Naomi Steijger bij Frascati Producties. De afgelopen maanden heeft Naomi Steijger met haar dromenvanger als een stadsnomade verschillende dromen gevangen via een-op-een-ontmoetingen met buurtbewoners. Op woensdag 5 oktober werd de allerlaatste droom geplaatst in de wijk.

De afgelopen weken zijn 50 dromen van de bewoners één voor één teruggebracht naar de wijk door middel van 'audiofluisteringen' achter QR-codes op stoeptegels. Tijdens de lancering werden er lintjes doorgeknipt door buurtbewoner Ilhame, dromen beluisterd en toegelicht, er was muziek van bewoner Abigael, samen zijn wij door de wijk gewandeld op zoek naar alle dromen én werd de allerlaatste droom van Ruud geplaatst voor zijn huis.

''Waarschijnlijk wil je het niet bij maar één verhaal houden, want 99 Dromen heeft een hoog ‘nog ééntje’-gehalte. De vondst om mensen naar hun dromen te vragen levert bijna in alle gevallen ontroerende ontmoetingen op, omdat het delen van je nachtelijke hersenspinsels per definitie een kwetsbare daad is: het legt immers indirect iets bloot over onze diepste angsten en verlangens.'' Recensie Theaterkrant

Ga naar frascatitheater.nl/99dromen voor een fotoverslag van deze bijzondere middag en meer info over het project of maak natuurlijk een wandeling in de wijk rondom Theater van Deyssel.