© Eva Roefs

MingJou en Holy Dirt doen onderzoek in Beginnings 

In Beginnings gaan beginnende makers een maand lang op onderzoek uit bij Frascati Producties. De resultaten presenteren zij tijdens een double bill. In deze februari-editie van Beginnings, tonen MingJou en Holy Dirt hun werk van do 15 t/m za 17 februari.  

 

MingJou: The terrestrial gathering of the mermaids - PURE 

Chen MingJou (陳明柔) is geboren en getogen in Taiwan. Na het behalen van haar Bachelor in Dans aan de Universiteit van Taipei (2015), kwam ze naar Nederland om te studeren aan de SNDO (Academie voor Theater en Dans), vanwaar ze afstudeerde in 2023. Toen ze nog bij SNDO zat, begon ze niet-menselijke fenomenen te observeren en deze te gebruiken voor haar onderzoek naar beweging als praktijk om de geest te decentraliseren.

Bovendien is ze geïnteresseerd in hoe deze fenomenen ons inzichten geven in de hoe we leven. Ze is gefascineerd door de onderwaterwereld en integreert in haar praktijk wat ze geleerd heeft van haar fysieke ervaringen met sportduiken en haar minutieuze observaties van koraalriffen. Ze kijkt nauwkeurig naar andere werelden om vervolgens gedeelde oorden te creëren waar ontmoetingen kunnen plaatsvinden. 

The terrestrial gathering of the mermaids - PURE zoomt in op de levenservaringen van Oost-Aziatische lichamen die wonen in een vreemde stedelijke oceaan. Gebruikmakend van beeld, beweging en muziek, creëert MingJou een oceanisch landschap van liefdesliedjes, worstelingen, desoriëntatie en genezingsrituelen. Ze nodigt bevriende performers Yooha, XiaoXiao en Ping-En uit om haar te begeleiden tijdens deze reis, om samen hun stemmen te hervinden.  

Holy Dirt: ​​​hell: live (in capslock)

Holy Dirt is een performance collectief bestaande uit Jan Groenland (Rotterdam, 2000), Bram van der Snel (Lelystad, 1995) en Ies Kaczmarek (Almere, 1999). In 2023 studeerden zij als performers af aan de Toneelacademie in Maastricht. Hun werk is een voortdurende poging troost te geven aan de gedachte dat de mens nietig en sterfelijk is. In een fotografische wereld, scheppen ze grootse beelden en verhalen met ernstige humor.  

Holy Dirt is op zoek naar de ontmoeting tussen thematieken en fenomenen die elkaar lijken uit te sluiten. ​​Analoog is technisch, tragiek is komedie, een foto is een beweging, illusie is realiteit. Dit geven zij vorm in een potpourri van verschillende disciplines zoals mime, muziek, beeld en taal. 

In hell : live (in capslock) gaat Holy Dirt op zoek naar een plek met meer nut dan de aarde. In deel 1 van hun drieluik: Heaven only knows, hebben ze hun hoop gevestigd op de hel. Door middel van absurdistische beelden, teksten en bewegingen, banen zij zich een weg door dit dodenrijk. Is pijn het medicijn tegen zinloosheid? 

Beginnings feb 2024: Double bill

MingJou / Holy Dirt / Frascati Producties

do 15 feb ’24 - za 17 feb ’24