COLLECTIEF NU

Collectieve overname van Frascati

Van wo 15 t/m za 18 februari stelt Frascati een nieuwe lichting collectieve makers centraal tijdens COLLECTIEF NU. Vier dagen lang is een aantal collectieven gevraagd mee te denken over de invulling van het huis. Deze week is tegelijkertijd de aftrap van Frascati’s langere programmalijn, waarin collectief maken centraal staat. COLLECTIEF NU is hiermee een viering van het ontstaan van de collectieve traditie en tegelijk een blik op de toekomst.  

Terwijl de eerste Nederlandse en Vlaamse theatercollectieven zijn ontstaan uit de noodzaak om zich af te zetten tegen het klassiek hiërarchische instituut, is collectief werken vandaag de dag meer een standaard organisatievorm geworden. Wat zijn de idealen, drijfveren en methoden van de nieuwe lichting collectieven (en clubs, firma’s, collecties, coöperaties…)? En hoe leiden hun verschillende manieren van collectief maken tot nieuwere theatervormen?

Carrousel van collectieven

De week wordt afgetrapt met het eenmalige Carrousel van collectieven op wo 15 februari. Na 48 uur repeteren wordt op één avond De Kersentuin van Anton Tsjechov drastisch omgeploegd door een supercollectief van jonge makers (Collectief BLAUWDRUK, King Sisters, Collectief BrugMan, Blond & Cynisch)

LENZ

Naar aanleiding van de herneming van hun eerste voorstelling bij Frascati Producties, Sheath and Knife (Schede en Mes) van 16 t/m 18 februari, co-cureert interdisciplinaire theatercoöperatie LENZ het programma. Ze programmeerden ÉÉN/DERDE van Collectief BrugMan en Rebuilding a Voice van King Sisters en zetten aan tot een panelgesprek op za 18 februari, rondom de kernvraag: Vanuit welk wereldbeeld kom je als collectief in beweging?  

Za 18 feb presenteert ook Collectief BLAUWDRUK hun aankomende voorstelling Paradijs Aan Het Einde met een tekstlezing. Naast de gezelschappen geprogrammeerd onder COLLECTIEF NU staan deze week Dood Paard met Women in Troy, as told by our mothers (16 t/m 18 feb) en Maatschappij Discordia metWeiblicher Akt 12 (14 t/m 18 feb) bij ons in huis. Alle voorstellingen zijn zo geprogrammeerd dat je meerdere programma’s op één avond kunt bezoeken.

Combikorting 

Bezoek meerdere voorstellingen in de week van COLLECTIEF NU  en ontvang €3,50 korting per ticket. Deze kortingsactie geldt ook voor Women in Troy, as told by our mothers van Dood Paard en Weiblicher Akt 12  van Maatschappij Discordia.

Voorstellingen
van 2