COLLECTIEF NU: In gesprek over ideologie

LENZ / Collectief BLAUWDRUK / King Sisters / Collectief BrugMan / Collectief Het Paradijs
za 18 feb ’23 16:00
Vanuit welk wereldbeeld kom je als collectief in beweging?
za 18 feb ’23
16:00
  • za 18 feb ’23
    16:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 4
    Geweest

Uit nieuwsgierigheid naar de beweegredenen en ideologie van makers anno nu, organiseert LENZ als co-curator van COLLECTIEF NU een panelgesprek. Schrijver en filosoof Roel Meijvis gaat in gesprek met leden van LENZ zelf, Collectief BLAUWDRUK, King Sisters, Collectief BrugMan en Collectief Het Paradijs.

Theater is bij uitstek een plek waar nieuwe werelden ontstaan op scène. Maar hoe verhouden die zich tot de wereld buiten de muren van het theater? Hoe maak je de vertaalslag van wereldbeeld naar inhoud, vorm en werkwijze? En wat is het belang van collectief maken in onze samenleving? 

Waar tijdens de week van COLLECTIEF NU de gedeelde, collectieve organisatievorm centraal staat, gaat een deel van de COLLECTIEF NU-makers deze middag dieper in op hun verschillende individuele vertrekpunten en de daaruit voortvloeiende werkwijzen. Het wordt een gesprek over ideologie en engagement, ook búiten de vier muren van het theater. 

 

  • inclusief maaltijdsoep na afloop
Onderdeel van:
COLLECTIEF NU

Aansluitende maaltijd  

Na het gesprek verzorgt Frascati een maaltijdsoep in het café, inbegrepen bij je ticket voor het panelgesprek. Op deze manier kan het gesprek goed gecombineerd worden met de tekstlezing Paradijs Aan Het Einde van Collectief BLAUWDRUK. Daarna zijn ook Sheath and Knife van LENZ en Rebuilding a Voice van King Sisters aansluitend te bezoeken. 

COLLECTIEF NU 

Dit panelgesprek is onderdeel van COLLECTIEF NU van wo 15 t/m za 18 februari. Deze week wordt Frascati collectief overgenomen door een nieuwe lichting collectieve theatermakers. Als je kaarten koopt voor meerdere voorstellingen in deze week, geldt een combikorting van €3,50 per ticket. 

Over Roel Meijvis 

Roel Meijvis is als schrijver en theatermaker. Zijn essays en artikelen verschenen onder andere bij Theaterkrant Magazine, De Groene Amsterdammer en NRC.Next. Daarnaast geeft hij lezingen en is hij rubrieksredacteur Filosofie van Politiek & Cultuur bij Filosofie-Tijdschrift. Momenteel werkt hij aan een boek over de filosofie van Albert Camus, dat later dit jaar zal verschijnen. Roel studeerde filosofie in Tilburg en Amsterdam, waar hij zijn master behaalde in de richting Art, Culture & Critique.