The Polish Project Part 1 van Maria Magdalena Kozłowska tijdens O. Festival in première

Op het festival voor opera, muziek en theater in Rotterdam is vrijdag 24 en zaterdag 25 mei het eerste deel van The Polish Project te zien waar Frascati Producties coproducent van is. De Poolse maker Maria Magdalena Kozłowska combineert in deze productie opera, choreografie en documentaire elementen om begrippen als identiteit en werkcultuur dieper te verkennen. 

Voor deze thought-provoking performance interviewde Maria Magdalena Poolse arbeidsmigranten, waarbij ze urenlange gesprekken opnam en haar eigen identiteit als migrantenauteur onderzocht. Ondanks toenemende gesprekken over werk-privébalans en de behoefte aan verandering, blijven veel arbeidsmigranten vastzitten in de dagelijkse sleur. The Polish Project belicht de realiteit van mensen wiens leven draait om arbeid.

In The Polish Project werkt Maria Magdalena in verschillende fases naar één groot werk toe. The Polish Project part 2 staat gepland voor 2025. Bij Frascati Producties maakte Maria Magdalena al eerder de voorstellingen COMMUNE (2021) en Dead Skin (2022). Daarnaast maakte ze in 2023 samen met Pankaj Tiwari Jérôme Bel voor Holland Festival in coproductie met Frascati Producties.

 

The Polish Project part 1

Maria Magdalena Kozłowska (PL) in coproductie met Frascati Producties

vr 24 mei ’24 en za 25 mei ’24

Meer beleven op het snijvlak van mens en arbeid?


Mocht de complexiteit van hedendaagse arbeid die in The Polish Project Part 1 onder de loep wordt genomen, je interesse wekken… dan is de groepstentoonstelling WORK WORK WORK misschien ook wat voor jou. Van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni opent Frascati tijdelijk haar deuren als museum voor performancekunst. Deze dagen staan thema’s als mens versus machine, arbeidsmigratie en (zelf)discipline centraal. Met werken van onder andere Dries Verhoeven, Julian Hetzel en Tehching Hsieh.