© Catharina Gerritsen

Interview: Gavin-Viano in gesprek met de Volkskrant over de sterke vuist in zijn werk.

"Ik wil werk maken dat zowel mijn moeder aanspreekt als queer mensen van kleur, zoals ik." In een interview met de Volkskrant deelt Frascati-maker Gavin-Viano zijn inspiratie en oorsprong van de verhalen in zijn voorstellingen. In zijn nieuwe voorstelling, Multiversum (Onlosmakelijk verbonden), komen onderwerpen als het omarmen van je kinderlijke fantasie en het ontwikkelen van je identiteit naar voren. 

"Als kind geloofde ik heilig dat ik een zeemeermin was. Ik ben dol op water en heb van mijn 9de tot mijn 14de op wedstrijdzwemmen gezeten. Ik zou professioneel zijn doorgegaan, als ik niet zoveel racistische opmerkingen over mijn huidskleur had gehad. Het ergste vond ik dat de trainer niets deed tegen scheldwoorden als ‘kutneger’ en ‘je geeft af in het water’.’

Thuis danste Gavin-Viano altijd alle videoclips na van Missy Elliot. Zingen ‘deed ik al nog voor ik kon praten’. Bij de Pinkstergemeente in Rotterdam-Oost mocht hij altijd voorzingen in het kinderkoor. ‘Ik heb een leuke tijd gehad in die kerk, maar mijn queerness ging helaas slecht samen met de gepredikte regels. Ik geloof nog steeds, maar nu beleef ik mijn spiritualiteit via mijn persoonlijke band met God en mijn voorouders."

Klik hier voor het volledige interview met de Volkskrant.

Multiversum (Onlosmakelijk verbonden) van Gavin-Viano / Frascati Producties is van vrijdag 5 t/m zaterdag 13 mei te zien in Frascati 4, op zaterdag 6 mei was de première. Deze voorstelling krijgt een landelijke tour in het najaar. 

  • vr 5 mei ’23
   20:00
   Try-out
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • za 6 mei ’23
   20:00
   Première
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • di 9 mei ’23
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • do 11 mei ’23
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • vr 12 mei ’23
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • za 13 mei ’23
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4