Beeld: Cadela Força - Chapter I | Carolina Bianchi y Cara de Cavalo & Metro Gestão Cultural in coproductie met Frascati Producties

Ammodo

Ammodo draagt als productiepartner bij aan de internationale coproducties van Frascati Producties om zo de internationale spilfunctie van het productiehuis te ondersteunen. Die is onmisbaar bij de uitwisseling van vernieuwende visies op de podiumkunsten.

“De internationale blik van Frascati Producties is uniek in Nederland en hun oog voor experiment is bewonderenswaardig. Dat maakt Frascati onmisbaar voor de vernieuwing van de podiumkunsten in Nederland.” 

Juliette de Wijkerslooth, directeur Ammodo

Nieuwe internationale producties

Frascati ontwikkelt als productiehuis zo’n dertig nieuwe voorstellingen per jaar, waaronder internationale coproducties. Ammodo steunt jaarlijks zes van deze internationale coproducties, gemaakt door zowel buitenlandse makers die in Nederland wonen als door makers van over de grens. Deze werken worden ook op buitenlandse podia vertoond, waardoor ze bijdragen aan het internationale ecosysteem van podiumkunsten.

“Dankzij de samenwerking met productiepartner Ammodo kunnen wij onze internationaal (co)producerende rol voortzetten en internationale uitwisseling stimuleren – een essentiële pijler van onze organisatie.”

 Jola Klarenbeek, voormalig zakelijk directeur Frascati

Basis voor talent

Als progressief, kleinschalig en onafhankelijk productiehuis biedt Frascati Producties alle ruimte voor experiment en de kruisbestuiving tussen verschillende disciplines in de podiumkunsten. Daarbij richt het zich zowel op Nederlandse als op internationale makers – dat is uniek in Nederland. Door het uitgebreide internationale netwerk staat Frascati aan de basis van het internationale succes van theatermakers als Ivana Muller, Susanne Kennedy, Naomi Velissariou en Nicole Beutler. Dankzij Ammodo kan Frascati deze internationaal coproducerende rol blijven vervullen.

Gesteunde producties in 2023

In 2023 draagt Ammodo bij aan de totstandkoming van nieuwe producties van Ira Brand, Iggy Lond Malmborg, Carolina Bianchi, Melyn Chow, Mallika Taneja en Gosia Wdowik. Al deze voorstellingen zullen niet alleen in Amsterdam, maar ook in meerdere andere Europese steden te zien zijn.

Over Ammodo

Stichting Ammodo stimuleert kunst en wetenschap. De organisatie initieert en ondersteunt nieuwe projecten binnen de beeldende kunst en podiumkunsten, en reikt jaarlijks een wetenschapsprijs uit aan excellente onderzoekers.

Langdurig partnerschap

Ammodo is partner van Frascati Producties sinds 2014. De stichting steunde onder meer de workshopserie Frascati Sessies (2014-2016) en het talentenplatform Fraslab (2014-2019). Van 2022 tot 2024 draagt Ammodo bij aan zes internationale (co)producties per jaar.

Website Ammodo