© Rolf Arnold

SATAN

Iggy Malmborg (SE) in coproductie met Frascati Producties
wo 31 jan ’24 en do 1 feb ’24
Wat betekent het om een ​​verhaal te vertellen, gaat deze handeling ooit verder dan de loutere gebeurtenis van de zelfpresentatie?
wo 31 jan ’24
en
do 1 feb ’24

In SATAN speelt Iggy met het fenomeen van de illusie door het publiek in zes hoofdstukken en een proloog door verschillende stadia van zijn vermeende leven te leiden.

In SATAN vertelt Iggy in zes hoofdstukken en een proloog het zogenaamd waargebeurde verhaal van zijn korte leven en zijn problemen. Het is een hobbelige weg die hem van een diepchristelijke familie op het Zweedse platteland, via vriendschappen, zonden en dakloosheid, naar het theater voert. Er ontvouwt zich een verhaal van een held die probeert een slechterik te worden, maar daar niet in slaagt.

SATAN kan je zien als een eerbetoon aan klassieke oral history, waarbij het lichaam en de stem van een solo-artiest het enige middel zijn om het publiek naar verre oorden te brengen. Maar tegelijkertijd loert er iets of iemand in de schaduw....

  • Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

In de pers

"Physics and Phantasma is an intellectual exercise perfectly fitted for the theatre, in which everything revolves, starts and ends with the relationship between fact and fiction, actuality and possibility." Movement Exposed over Physics and Phantasma

"Once again Iggy Malmborg has managed to make a theatre piece that with minimal expressions produce maximal of impressions and content." Norsk shakespearetidskrift on Iris, Pupil, Retina, etc.

Over Iggy Malmborg

Iggy Malmborg is een theatermaker en acteur uit Malmö, Zweden. Hoewel getraind in traditioneel acteren aan de Theateracademie van Malmö, slaat hij in zijn werk bruggen tussen een breed scala aan esthetiek en stijlen, zowel solo als in samenwerkingsverband.  

Zijn belangrijkste artistieke interesse is het gebruik van de performance als model waarop het discours van het stuk direct kan worden toegepast. Met minimalistische strategieën werpt hij zijn licht op de politiek van het theater en legt deze uit als een hiërarchische machine met (onbewuste) patronen van inclusie en uitsluiting. In de loop der jaren kreeg Iggy's werk internationale erkenning en oogstte hij lof voor hoe hij vol humor en warmte heel concreet een complex intellectueel discours presenteert.

door en met Iggy Malmborg dramaturgie Johan Jönson licht design Ulrich Ruchlinski choreographie Sebastian Persson productie manager Elisabeth Carmen Gmeiner productie uitvoering Agnes Stecher  coproductie Residenz Schauspiel Leipzig, Frascati Producties, BIT Teatergarasjen (Bergen) in samenwerking met Inkonst, Stamsund Theatre Festival, Reykjavík Dance Festival ondersteund door Swedish arts grants commitee en Malmö City