© ZTS / Christian Altorfer

Do You Know This Song?

Mallika Taneja (IN) in coproductie met Frascati Producties
di 17 okt ’23 en wo 18 okt ’23
Een zoektocht naar stem, lied, ruimte en schoonheid.
di 17 okt ’23
en
wo 18 okt ’23

Met behulp van poppen en een harmonium, graaft Mallika in haar verleden en vindt haar stem. Dit is het tweede deel van een drieluik over verdriet en rouw. Mallika duikt diep in het verleden, op zoek naar een stem die vele jaren geleden verloren is gegaan.  

Aan de ene kant ligt de donkere ruimte van gebroken dromen, aan de andere kant de gladde helling van geluk... daartussenin ligt een verhaal over een stem die ooit mooi was, onvergetelijk... en nu vergeten. 

"Deze stem was een stem van het toneel, van deze wereld. Een stem die dicht bij me stond... waar ik veel van hield... en misschien... nog steeds van hou?"

Ze waadt door lang vergeten verhalen om een verdwenen leven op te graven, waarvande stem bleef hangen in het geheugen van degenen die het hoorden... maar het lied - verdween. Deze liedjes zijn nu verzameld uit de gevonden fragmenten van vergeten, gespannen herinneringen... en op het podium gezet. Opnieuw bekeken. Opnieuw verbeeld. Opnieuw aan elkaar geregen.

Met haar harmonium, een microfoon en wat speelgoed en voorwerpen uit haar kindertijd keert de kunstenares als volwassene terug, op zoek naar de persoon die ze is kwijtgeraakt, een zangeres en haar liedjes. Wie was ze? Waar is ze naartoe gegaan en vooral, waarom is ze verdwaald? De performer waagt zich in het land van het niet-vergeten; terwijl ze heen en weer beweegt tussen zoeken, zingen en het vertellen van een verhaal over verdriet, nodigt Mallika mensen uit om mee te doen.

Credits

performance, design, regie Mallika Taneja dramaturgie & poppen design Hansa Thapliyal licht design, scenographie Sangeet Shrivastava muziek advies Bindhumalini N sound Chayan Adhikari tekst samenwerking Rajesh Nirmal productie en popen Aman Mohammadi, Drishti Chawl co-productie WEB network (La Maison de la danse CDCN Uzès Gard Occitanie, WPZimmer, Beursschouwburg, Black Box Teater, Tanzquartier Wien, Frascati Productions, LES SUBS - Lyon, Points communs - Nouvelle Scène nationale de Cergy-Pontoise / Val d’Oise),  Kaserne Basel, Zürcher Theater Spektakel, Nationaltheater Mannheim

         

Workshop: To walk into the song of grief

Naast Mallika Taneja’s voorstelling Do You Know This Song? nodigt Frascati Mallika en Laguna Collective uit voor een workshop rond thema’s als verdriet, rouw, stilte en zang. We heten je welkom bij een theoretische, artistieke en fysieke dialoog die voorkomt uit een combinatie van Mallika’s artistieke werkwijze en Laguna Collective’s psychosociale achtergrond.

Deze avond is onderdeel van Frascati’s programmalijn De (on)vertelde stad, waarin we samenwerkingen aangaan met instellingen buiten het theater, om zo dieper in te gaan op (on)vertelde verhalen van de stad. 

Tickets zijn gratis, maar moeten van te voren op de site worden besteld. Klik hier om jouw plaats te reserveren.

In de pers

"Do you know this song? (is) een bijzonder gelaagde ode aan alle vrouwenstemmen die niet hebben geklonken, en alles wat daarmee verloren is gegaan." Theaterkrant over Do you know this song?

Over Mallika Taneja

Mallika Taneja woont en werkt vanuit New Delhi, India. Door middel van performances, installaties en curatorschap onderzoekt ze vragen over gender, solidariteit, rust en herinnering. Ze is geïnteresseerd in het verkennen van de politieke mogelijkheden van een performatief ensemble en de rol die liederen spelen bij het achterlaten en verzamelen van sporen van mensen, plaatsen en dingen.

Mallika's voorstellingen dagen het publiek uit, werpen ongemakkelijke vragen op en slaan een deuk in populaire, verharde opvattingen. Haar voorstelling Be Careful had in 2021 haar Nederlandse première in het kader van Frascati International.