Arm met een dure smaak 14+

HNTjong / Gavin-Viano
vr 23 feb ’24 en za 24 feb ’24
Over jonge mensen die dromen van een leven zonder geldzorgen maar moeten ondertussen dealen met de ruwe realiteit.
vr 23 feb ’24
en
za 24 feb ’24

Drie jonge mensen dromen van een leven zonder geldzorgen maar moeten ondertussen dealen met de ruwe realiteit. Ondertussen laten de socials zien dat living in luxury echt haalbaar is. Illusie of reality?

Brienne, Nourdin en Shanna zijn nu eindelijk de trendsetters. De smaakmakers. Dat denken ze. Dat hopen ze. Ze doen zich rijk voor, maar the struggle is real. Je hoopt dat niemand door heeft wat er allemaal aan de hand is. Dat je thuis je lunchbox niet gevuld krijgt. Dat je geen vaste veilige woonplek hebt, dat je je constant anders voor moet doen.

Ze zitten bij elkaar in de klas, elk met een geheim. Langzaam ontdekken ze meer van elkaar en dromen van een andere wereld, een wereld waarin ze rijk zijn. Maar steeds worden ze ruw de realiteit in getrokken want je mist nog je Air Max, je thuis en je plek.

Regisseur Gavin-Viano studeerde in 2020 af aan de Toneelacademie Maastricht als regisseur en maakt uitgesproken visuele voorstellingen over gemeenschappen en onderwerpen die in de samenleving niet goed gehoord worden met visuals van Wes Broersen (bekend van o.a. Frenna en Eefje de Visser).

Donatie Voedselbank 

Samen met Voedselbank Nederland organiseren Gavin-Viano en HNTjong een grote inzamelactie. In onze foyer kan je droge voedingswaar (bijv. maaltijdsoepen, peulvruchten, pasta, rijst, houdbare zuiverproducten) doneren aan de lokale voedselbank in Amsterdam, Marnixstraat. Ook kan je hier een QRcode scannen die rechtstreeks een betaling mogelijk maakt naar de Voedselbank. 

  • 24 februari deel van het WAP programma

In de pers

"De impact van armoede op jongeren is groot: ‘Pas later besefte ik dat we arm waren" interview met Het Parool

"Mijn vrienden en ik deden een wedstrijd wie voor twintig euro de beste outfit kon samenstellen bij de Episode, een vintage winkel. Nu ben je met twee tientjes nergens meer, toen nog wel." interview met Trouw

"Deze theatermakers willen geldproblemen bij jongeren bespreekbaar maken: ‘Er wordt te snel geoordeeld" interview met de Volkskrant

Over Gavin-Viano

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimuleringsprijs.

Met zijn voorstellingen wil hij herkenning bieden en inzicht teweeg brengen en zo het Nederlands theater toegankelijker maken voor deze gemeenschappen die er tot nu toe niet vanzelfsprekend een stem kregen. Hij doet dit door niet-westerse verhalen te vertellen, vaak een anti-white-male-gaze als perspectief te kiezen en bewust op zoek te gaan naar de intersectionaliteit van zijn personages. Zo creëert hij een wereld waar taal, beweging en muziek tot een geheel samenvloeien en waar humor het cement tussen de bouwstenen vormt.

Gavin-Viano is sinds 2021 verbonden aan Frascati Producties. Hij kwam uit met zijn eerste Frascati-productie, de uitwerking van Ach Mijn Wederhelft in drie delen. Zijn tweede Frascati-productie Bloodscent werd geselecteerd voor Het Nederlands Theaterfestival.

tekst en regie Gavin-Viano acteurs Rochelle Deekman, Marouan Bendehmane, Florence Vos Weeda  videokunstenaar en lichtontwerper Wes Broersen scenograaf Arinth Foekema styling Madlyn Saswin & APL AGENCY muziek Jan Baars & Donna Lugassy dramaturg Martine Manten regie assistentie Noa Appelman educatiemakers Dimphna van Kempen, Martha Villada Márquez en stagaire Wout Brugge techniek Lukas Tulkens, Rutger Bouwman, Daan Perris hoofd kostuumatelier Iris Elströdt decoratelier Ruud Brouwer (hoofd), Ron van Rijn, Mick Krispijn, Maite Kragl, Jelle Krug productie Immi Verwer, Fred Van de Schilde, Brechje Weerd marketing Daan Valkhof i.s.m. marketingafdeling HNT campagnebeeld Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong * documentaire Isaura Sanwirjatmo met dank aan Olaf Ait Tami