© Diederik Bulstra

Don't rain on my paREET

Kim Karssen / Frascati Producties
vr 28 jul ’23 - vr 13 okt ’23
Een absurdistische komedie en flirt met stand-up.
vr 28 jul ’23
-
vr 13 okt ’23

Komisch talent Kim Karssen bestormt de Parade met haar nieuwe show: Don’t rain on my paREET.

In deze absurdistische komedie duiken we in Kims hoofd: een overdruk hoofd waarin alles alle kanten opvliegt en iedere seconde een existentiële vraag oppopt die beantwoord moet worden. Ze flirt met stand-up en heeft de godsonmogelijke wens eindelijk een sociaal wenselijke voorstelling te maken. Dit kan maar één ding betekenen: alles gaat gruwelijk uit de bocht vliegen.

  • duur 30 min.

Over Kim Karssen

Kim Karssen (1996) studeerde in 2018 af aan de performance opleiding in Maastricht. Ze is theatermaker en actrice en behandelt in haar voorstellingen grootse thema’s op groteske en speelse wijze. Met liefde voor taal en verhalen zoekt ze op fantasievolle wijze naar een balans tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht.

Bij Frascati Producties was Kim eerder te zien in samenwerkingen met Florian Myjer: Bloomsbury, Oorlog en Vrede (Frascati Producties, 2019, nominatie BNG Theaterprijs 2021) Mephisto Park (Frascati Producties, 2019) en Mann Mann Mann (De Warme Winkel / Frascati Producties, 2022). Ook maakte ze in coproductie met Frascati Producties De Grap (met Benjamin Abel Meirhaeghe).

Vanaf seizoen 2022/2023 werkt Kim onder de vleugels van Frascati Producties. In september 2022 ging Schrödingers hond in première; een absurdistische voorstelling over de kracht van onze gedachten. ''Kim Karssen laat in haar originele voorstelling zien wat een grenzeloze fantasie kan aanrichten.'' ★★★★ de Volkskrant. Van september t/m december 2023 gaat ze er mee op tour door Nederland.

In de pers

"Kim Karssen is een stuiterbal op het podium, met een schaamteloos en volstrekt authentiek verhaal." ★★★★ de Volkskrant

"Karssen geeft pijnlijke thematiek een luchtige draai, en spoort aan tot nadenken." Theaterkrant

"Het is prima als je soms de plank mist – als je maar slaat." Interview in de Volkskrant

“Met haar loepzuivere timing en levendige mimiek is ze de meest komische actrice van haar generatie.” NRC Handelsblad

concept, tekst en spel Kim Karssen regie Thibaud Delpeut vormgeving Scott Robin Junn creatief producent Anna Huizing productie Frascati Producties