© Mark Engelen

So Far So Good

WAT WE DOEN / Theater Rotterdam
vr 24 nov ’23 en za 25 nov ’23
Een opzwepende mix van theater en dans over framing en polarisatie.
vr 24 nov ’23
en
za 25 nov ’23

De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar?

Met een ensemble van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een continue choreografie achter (en tegen) de winkelruit. Binnen laat Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt. Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de burgemeester, de wijkagent, een pizzabezorger, een journalist of een voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit.

De voorstelling is het vervolg op Angry Young Men (theater met hiphop over leven aan de onderkant, in samenwerking met Winne). In juni 2023 gaat het in première en speelt dan twee weken op locatie in Rotterdam. Vanaf medio september tot en met begin december 2023 toert So Far So Good door het land.

Ook in dit nieuwe project werken we intensief samen met jongeren die hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze dansen en bewegen mee in de voorstelling, gaan in gesprek met het publiek in de foyer en maken een driedelige miniserie over hun perspectief op tweedeling in de samenleving en framing in de media. So Far So Good is een coproductie van WAT WE DOEN met Theater Rotterdam. Zij vinden elkaar in de wens om het met theater en dans te hebben over brandende vragen in de samenleving.

  • Duur 80 min. 
  • So Far So Good is geschikt voor 14 jaar en ouder.
  • Er wordt tijdens de voorstelling gebruik gemaakt van een stroboscoop.

In de pers

"De adrenaline is voelbaar in deze theatrale reconstructie van coronarellen in Rotterdam" ★★★★ de Volkskrant

Over de maker

WAT WE DOEN werkt aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen - met theater, maar ook met podcasts, standup comedy en lezingen. Wij zijn altijd op zoek naar vormen die passen bij onze onderwerpen én ons publiek. Bekend van onder andere de voorstellingen Angry Young Men (2022), Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), Een zorg voor later (2021) en MOLLEN (2018 en 2021). Meer informatie op: www.watwedoen.nl

Theater Rotterdam maakt theater, toont theater en leidt de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa.

Bij Theater Rotterdam ontmoeten verhalen uit de stad die van de wereld. Zij schijnen een licht op ieders verhaal en brengen zo mensen samen. Hier mengt dat wat we kennen zich met experiment en wordt elke taal gesproken door het lichaam. Theater Rotterdam kiest voor kunst zonder labels. Van produceren tot programmeren, van talentontwikkeling tot educatie. Theater Rotterdam is de sector in het klein. Soms eigenzinnig, soms onvolmaakt, altijd onverwacht.

tekst en regie Floris van Delft choreografie Donna Chittick artistiek advies Alida Dors regieassistentie Boyd Grund Spel Piet Kooij, Dennis Rudge en Ghislaine van IJperen Dans Leonarda Lovrekovic en anderen muziek Simone Giacomini decorontwerp Robin Vogel lichtontwerp Mike den Ottolander kostuumontwerp Sara Hakkenberg technische productie en lichttechniek Remko van den Ende geluidstechniek Jaap Schledorn uitvoering kostuums Kostuumatelier Theater Rotterdam productieleiding Elise de Fooij projectcoördinatie Judith van Hemert coördinatie en begeleiding jongerenprogramma Rachid Benhammou marketing en communicatie Marloes Reuderink, Marisa Santos da Cruz en Špela Semion campagnebeeld foto Mark Engelen en campagnebeeld ontwerp Het Echte Werk zakelijke leiding Aziza Sbiti mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, VriendenLoterij Fonds in samenwerking met De Rotterdamse Douwers, Stichting Jongeren op Zuid (JOZ), Stichting Maaszicht, Stichting Samen Ondernemend Leren (SOL)