© Mark Engelen

Angry Young Men

WAT WE DOEN
di 27 sep ’22 - wo 28 sep ’22
Een intieme hiphop voorstelling met artiest Winne over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden.
di 27 sep ’22
-
wo 28 sep ’22

Floris van Delft maakt samen met hiphopartiest Winne een intieme hiphop voorstelling over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die op straat hangen. Jongens die met stenen naar de politie gooien. Jongens die dromen van geld en aanzien, als het moet via de criminaliteit.

 In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast. De ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen? 

Bij dit project werkt WAT WE DOEN intensief samen met jongeren die zelf hun plek in het leven ook nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze maken eigen korte solovoorstellingen, een podcastserie en (social)media content over hun perspectief. Of ze gaan aan de slag achter de schermen, bijvoorbeeld met kostuums, met het schrijven of als productieassistent.

Over WAT WE DOEN

Theatergezelschap WAT WE DOEN werkt aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen - met theater, maar ook met podcasts, stand up comedy en lezingen. Ze zoeken altijd de vormen die passen bij hun onderwerpen én hun publiek. Bekend van onder andere de voorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), Een zorg voor later (2021) en de stationslocatie-voorstelling MOLLEN (2018 en 2021). Lees meer op de website van Wat We Doen

Duur: 80 min

Taal: NL

tekst Floris van Delft & Winne regie Floris van Delft regieassistent Boyd Grund spel Imanuelle Grives, Laurien van Rijswijk, Mees Hilhorst, Juan Zyad muziek Bnnyhunna (Benjamin Ankomah) lichtontwerp Jantje Geldof audiotechniek Joecha van Gelder kostuumontwerp Sara Hakkenberg decorbouw Hein Drost technische productie Remko van den Ende productieleider Barbara Reijs