© Eva Roefs

Double bill: Katie Cruel + Tos Nieuwenhuizen

LENZ / Frascati Producties
vr 26 mei ’23 21:00 - 23:59
Drone metal murder ballad gevolgd door eenmalig optreden van drone legende.
vr 26 mei ’23
21:00 - 23:59
 • vr 26 mei ’23
  21:00 - 23:59
  Frascati, Amsterdam
  Frascati 2

Van di 16 t/m za 27 mei presenteren LENZ en Frascati Producties de voorstelling Katie Cruel: een drone metal murder ballad. Vrijdag 26 mei wordt de voorstelling gevolgd door een bijzonder éénmalig optreden van Tos Nieuwenhuizen. 

Katie Cruel | 21:00 - 22:30

A drone metal murder ballad 

Katie Cruel is een muzikale voorstelling van LENZ (Erasmus Mackenna, Marit Hooijschuur en Roel Pronk), geïnspireerd door de rijke traditie van Schotse en Ierse murder ballads. Met gebruik van zowel drone metal muziek als Schotse folk maakt LENZ met Katie Cruel een ruig, eenzaam en teder portret van een jonge vrouw getekend door intergenerationeel trauma, op zoek naar hoop en bereid om tot het uiterste te gaan.

Tos Nieuwenhuizen | 23:00

Tos Nieuwenhuizen — muzikant, technicus, tovenaar van de buizenversterkers en lid van bands zoals Sunn O))) en Motorpsycho — geeft een eenmalige drone concert op uitnodiging van LENZ.

Met gebruik van een versterkte gitaar en bassynthesizers en ondersteund door geluidstechnicus Luc van Weelden (werkzaam met o.a. OCCII, Big|Brave, Sumac en Car Seat Headrest) creëert Tos een abstract landschap van gelaagd geluid waarin hoge volumes, dreunende noten en lage frequenties de hoofdrol spelen; een underscore voor een mensheid die gedoemd is binnenkort het einde tegemoet te gaan.

Koop hier een los ticket voor Tos Nieuwenhuizen

In de Pers

"Maak kennis met Tos Nieuwenhuizen, de buizenkoning van Nederland."  3voor12 VPRO

Murder ballad playlist door LENZ

Camera aanwezig

Voor en tijdens het concert zal er gefilmd worden. Kom je liever niet in beeld? Mail ons via kassa@frascati.nl of meld het bij de cameraman. 

Duur

 • Katie Cruel: 90 min
 • Tos Nieuwenhuizen: 60 min

 

Taal

 • Nederlands gesproken
 • Engels en Nederlandse boventiteling

 

Subbacultcha

 

concept & creatie LENZ spel & live muziek Gerardjan Rijnders, Marit Hooijschuur & Erasmus Mackenna regie, scenografie & lichtontwerp Erasmus Mackenna tekst & dramaturgie Roel Pronk kostuumontwerp Julia Diepstraten muzikale leiding Simme Wouters systeemontwerp gitaarversterking Tos Nieuwenhuizen (SunnO))), Motorpsycho) technische productie & operatie Attila Németh campagnefotografie Eva Roefs met dank aan Maatschappij Discordia 

performance & live muziek Tos Nieuwenhuizen techniek Luc van Weelden