© Bart Grietens

Schrödingers hond

Kim Karssen / Frascati Producties in coproductie met De Warme Winkel
di 13 sep ’22 - za 9 dec ’23
Een absurdistische voorstelling over de kracht van onze gedachten.
di 13 sep ’22
-
za 9 dec ’23

‘Ik denk dus ik ben.' Toch? Maar wat als je meer tijd doorbrengt in je hoofd dan daarbuiten? Als je niet kunt ontsnappen aan je eigen fantasie? Als je jezelf volledig verliest in je dagdromen, is je fantasie dan niet werkelijker dan 'de werkelijkheid'? Bestaat ‘de werkelijkheid’ dan nog wel? Bestaat Kim Karssen dan nog wel? En de voorstelling?

Geïnspireerd door het psychologische verschijnsel ‘Maladaptive Daydreaming’ presenteert Kim Karssen haar absurdistische solo Schrödingers hond. In een abstracte, haast lege ruimte en met een bezwerende soundtrack neemt Karssen ons mee in een even fantasierijke als dwangmatige gedachtewereld waar alleen Herman, een oud teletextmachientje, terugspreekt. 

Schrödingers hond is de eerste solo van Kim Karssen bij Frascati Producties. Na haar eerdere werk De Grap zet Kim Karssen in deze solo haar onderzoek op het snijvlak tussen humor en kunst door en wel via de angstige krochten van de fantasie.

Prijzen en nominaties

  • Duur: 60 min
  • Première do 15 september 2022
  • Op tour in 2023-2024

 

  • Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichteffecten

In de pers

"Het is prima als je soms de plank mist – als je maar slaat." Interview in de Volkskrant

''Kim Karssen laat in haar originele voorstelling zien wat een grenzeloze fantasie kan aanrichten.'' ★★★★ de Volkskrant

"Met haar loepzuivere timing en levendige mimiek is ze de meest komische actrice van haar generatie." Interview in het NRC over Schrödingers hond

"Een absurde nachtmerrie waarin alle causale verbanden wegvallen." Het Parool

''Karssen is een fascinerende actrice met sterk fysiek spel, een voorkeur voor groots en meeslepend acteren en een ontwapenende openheid. Je gaat binnen de kortste keren van haar houden.'' Theaterkrant

Over Kim Karssen

Kim Karssen (1996) studeerde in 2018 af aan de performance opleiding in Maastricht. Ze is theatermaker en actrice en behandelt in haar voorstellingen grootse thema’s op groteske en speelse wijze. Met liefde voor taal en verhalen zoekt ze op fantasievolle wijze naar een balans tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht.

Bij Frascati Producties was Kim eerder te zien in samenwerkingen met Florian Myjer: Bloomsbury, Oorlog en Vrede (Frascati Producties, 2019, nominatie BNG Theaterprijs 2021) Mephisto Park (Frascati Producties, 2019) en Mann Mann Mann (de Warme Winkel / Frascati Producties, 2022). Ook maakte ze in coproductie met Frascati Producties De Grap (met Benjamin Abel Meirhaeghe). Vanaf seizoen 2022/2023 werkt Kim onder de vleugels van Frascati Producties.

door en met Kim Karssen eindregie Thibaud Delpeut licht en scenografie Hendrik Walther kostuums Hanne Pierrot muziek Thibaud Delpeut coproductie De Warme Winkel