Gerben Vaillant

Maker

Gerben Vaillant is een interdisciplinair performancemaker en sinds najaar 2021 verbonden aan het productiehuis van Frascati. The Other Everything (2022) is de tweede onderzoeksvoorstelling die hij maakt onder de vleugels van Frascati Producties.

Biografie

Gerben Vaillant (1994) is een interdisciplinair performancemaker. Tijdens zijn studie aan de mime-opleiding (AHK) ontwikkelde hij een fascinatie voor het maken van voorstellingen waarin de afstand tussen mens en realiteit centraal staat: Daar waar het de mens niet lukt (onderdeel van) een geheel te zijn. Even gevoelig als radicaal werkt hij met verschillende vormen: Tekst, dans, beeld, filosofie, trash, het kan altijd nog alles worden, maar is vaak atmosferisch en soms verwarrend van aard. Uiteindelijk hoopt hij bij te dragen aan een weergave van de werkelijkheid op een manier dat ze beter bij ons past.

Gerben presenteerde zijn vooronderzoek Things when they're gone tijdens Beginnings in 2021, die hij in 2022 uitwerkte tot de Frascati-productie The Other Everything.

Producties