Bart Grietens

Frascati herdenkt en viert Keti Koti

Frascati herdenkt en viert op 29 en 30 juni 150 jaar afschaffing van de slavernij. In het kader van Theater voor Keti Koti presenteren wij verschillende voorstellingen, contextprogramma's én delen wij via Free Heri Heri for All maaltijden uit.

 

Rondom Keti Koti (Gebroken Ketenen) presenteren culturele instellingen - theaters, gezelschappen en musea - programma’s die verhalen vertellen over het koloniale en slavernijverleden van ons land. Frascati programmeert op donderdag 29 en vrijdag 30 juni de voorstellingen Het waarom beantwoord en Mi Sa Memre Yu. Vrijdag 30 juni zijn er bij beide voorstellingen een contextprogramma in Frascati 3 en kunnen er gratis maaltijden worden afgehaald via Free Heri Heri for All van Kip Republic. Zowel het contextprogramma en Free Heri Heri for All zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Op 1 juli is Frascati gesloten.


Het waarom beantwoord - Productiehuis Theater Rotterdam / Mathieu Wijdeven

Op do 29 en vr 30 juni doet Mathieu Wijdeven met verzamelde krantenartikelen, foto’s, schilderijen en audiofragmenten een verwoede poging zijn voorvader G.G.T. Rustwijk opnieuw tot leven te wekken. Met op vr 30 juni een nagesprek met Anthony Heidweiller (directeur ATD) en Mathieu Wijdeven.

Mi sa memre yu - Silbersee / Bodil de la Parra / Emma Lesuis

Op vr 30 juni leest Bodil de la Parra tijdens deze muzikale voorstelling de brief voor die Emma Lesuis schreef aan haar opa om een zwijgen te doorbreken. In een voorgesprek praten Marian Duff (OSCAM) en Marisa Monsanto (voorzitter van Theater voor Keti Koti) over Mi Sa Memre Yu en herkenning.

Free Heri Heri for All - KIP Republic

KIP Republic nodigt het hele land uit om samen het Surinaams-Creools gerecht Heri Heri te eten om de afschaffing te herdenken en te vieren. De maaltijden worden op vr 30 juni tussen 18:00 - 21:00 in het Frascati Café uitgedeeld om samen te nuttigen of af te halen.

Op zaterdag 1 juli is Frascati gesloten. Ga naar frascatitheater.nl/ketikoti voor meer informatie over ons programma.

Theater voor Keti Koti: Mi sa memre yu

Silbersee / Bodil de la Parra / Emma Lesuis

vr 30 jun ’23 20:30

Theater voor Keti Koti: Het waarom beantwoord

Productiehuis Theater Rotterdam / Mathieu Wijdeven

do 29 jun ’23 en vr 30 jun ’23

Free Heri Heri for All 2023

KIP Republic

vr 30 jun ’23 18:00