© Eva Roefs

Nieuwe maker Frascati Producties Ika Schwander gaat in première met performance over het (zieke) lichaam

De Frans-Nederlandse regisseur en performer Ika Schwander werkt momenteel aan haar eerste performance onder de vleugels van Frascati Producties. Ika deelt het podium met de Braziliaanse choreograaf en performer Marcelo Evelin, welke speciaal voor haar naar Nederland is gekomen. Of all your soft words and strange ways gaat in première op woensdag 6 maart bij Frascati en is ook te zien op Festival Cement 2024. 

 

Over Ika Schwander

Ika Schwander werkt het liefst op het grensgebied tussen verschillende media, waaronder film, performance en installatiekunst. Ze maakt werk over thema’s als trauma, zorg, religie, ecologie en de dood. Ze studeerde Fine Art aan Central Saint Martins in Londen en de performance-opleiding van de Toneelacademie van Maastricht, waar ze opviel met haar afstudeervoorstelling é vero, é vero, é vero, over de nasleep en tijdloosheid van seksueel geweld.

Naast haar werk binnen theater, maakte Ika het afgelopen jaar onder andere de korte film Prosecco Wisdom met Lizzy Deacon (VK), te zien op internationale filmfestivals ( waaronder The 60th Ann Arbor Film Festival (Michigan), LUX Moving Image (London), London Short Film Festival (Rio Cinema) en IndieLisboa (Lissabon). Daarnaast toonde ze werk in musea en expositieruimtes waaronder Museum Ludwig (Cologne) en Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur (Maastricht).

Première of all your words and soft strange ways

In maart 2024 debuteert Ika bij Frascati Producties met haar voorstelling of all your words and soft strange ways. Geïnspireerd door klimaatactivist Julia Butterfly Hill, die al op jonge leeftijd moest herstellen van een auto-ongeluk, onderzoekt ze hoe het (zieke) lichaam zich verhoudt tot een wereld in verwoesting. Ika deelt het podium met de 61-jarige Braziliaanse choreograaf en performer Marcelo Evelin, in een duet tussen twee generaties. Marcelo Evelin stond eerder in Frascati met A Invenção da Maldade.

  • di 5 mrt ’24
   20:00
   Try-out
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • wo 6 mrt ’24
   20:00
   Première
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • do 7 mrt ’24
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • vr 8 mrt ’24
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • za 9 mrt ’24
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • vr 15 mrt ’24
   18:30
   Festival Cement
   Frascati Producties op reis
   Festival Cement Huis 73
  • za 16 mrt ’24
   21:00
   Festival Cement
   Frascati Producties op reis
   Festival Cement Huis 73