© Bas de Brouwer

Oliver

Florian Myjer / Frascati Producties / De Warme Winkel
wo 24 okt ’18 21:00
Wanneer is het leven geslaagd?
wo 24 okt ’18
21:00
  • wo 24 okt ’18
    21:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 2

Oliver is een intieme solo over vaders en zonen en een in onbruik geraakt beschavingsideaal. Zich scherpend aan voorbeelden, zich verliezend in verlangens en de toekomst en schavend aan zijn eigen verhaal bouwt rasverteller Florian Myjer zorgvuldig een fijnzinnig spiegelpaleis waarin het verlangen naar beschaving en schoonheid alle kanten op kaatst. 

Over Florian Myjer

Florian Myjer studeerde in 2017 af aan de Toneelacademie Maastricht en maakt bij en met De Warme Winkel en Frascati Producties zijn eigen voorstellingen. Zijn voorstelling Regina Rex werd afgelopen seizoen genomineerd voor de BNG Bank Theatermakersprijs.
 
Afgelopen zomer won hij met Oliver op festival Theater Aan Zee (BE) De Grote Post Residentieprijs voor Jong Theater. Uit het juryrapport: ‘Myjer geeft blijk van een sterk bewustzijn over dramaturgie en stoffeert zijn tekst met uitdagende referenties naar literatuur en theater. Als performer weet hij zonder moeite over te stappen van de ene plaats en tijd in de andere. Zijn spel is bijzonder ingeleefd en bespeelt diverse registers.

In de pers

"Het is genieten om Myjer aan het werk te zien" De Morgen

tekst, concept en spel Florian Myjer begeleiding Ward Weemhoff kostuum Hanne Pierrot productie Frascati Producties

Myjer is een begenadigd performer, die moeiteloos schakelt tussen kwetsbaarheid en hilarisch absurdisme

NRC Handelsblad