© Lonneke van der Palen

Yves Saint Laurent

Florian Myjer / Frascati Producties in coproductie met De Warme Winkel
di 17 dec ’19 - za 21 dec ’19
De jonge Yves Saint Laurent is zoekende.
di 17 dec ’19
-
za 21 dec ’19

De jonge Yves Saint Laurent is zoekende: hij heeft een gecompliceerde verhouding met seksualiteit en voelt zich vaak eenzaam. Als hij als ontwerper bij Dior wordt gevraagd, staat hij voor de keuze of hij zijn gevoel voor sensualiteit inderdaad niet beter in kunst kan omzetten.

Over Florian Myjer

Direct na zijn afstuderen maakte Florian Myjer (1992) bij Frascati Producties Oliver (2017), Regina Rex, (2018, i.s.m. Yela de Koning, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs) en Oorlog en Vrede (2019, i.s.m. Kim Karssen). Daarnaast werkte Myjer bij De Warme Winkel mee aan o.a. Gesualdo en Een oprechte ode aan de ironie. Vanaf 2021 treedt hij toe tot het collectief van De Warme Winkel.

In Myjers werk viert de verbeelding hoogtij en staan non-conformiteit en de zoektocht naar identiteit centraal. Zich verliezend in onmogelijke verlangens bouwt Myjer fijnzinnige spiegelpaleizen waarin beschaving en schoonheid om voorrang vechten met hardheid en het slijk der menselijke ziel. Tijdens Festival Over Het IJ 2020 (Frascati Producties i.s.m. De Warme Winkel) komt de volgende productie uit die Florian Myjer met Kim Karssen maakt. Samen gaan zij op zoek naar de schoonheid van banaliteit.

In de pers

"Yves Saint Laurent is prikkelend theater, geestig soms ook" Het Parool

"Creativiteit als de ultieme kwelling" NRC

"Yves Saint Laurent is al met al een overrompelende, grensverleggende voorstelling. Een voorstelling waarmee Florian Myjer bevestigt dat hij niet alleen een heel goede acteur is, maar ook een groot kunstenaar." RiRorecensies

met Florian Myjer van Florian Myjer en Ward Weemhoff geluid Jelle Hoekstra productie Frascati Producties coproductie De Warme Winkel foto Lonneke van der Palen

Florian Myjer toont een moed en overgave die je zelden in het theater ziet

de Volkskrant