Afrovibes: El Botinière

Selim Ben Safia (Al Badil) (TN)
wo 2 okt ’24 en do 3 okt ’24
In een sober decor toont zich een giftige wereld en een verborgen nachtleven vol lief en leed.
wo 2 okt ’24
en
do 3 okt ’24

El Botinière van de Tunesische choreograaf Selim Ben Safia is een metafoor voor de giftige wereld van de ‘patriarchale hypocriete Arabisch-Islamitische samenleving’ waarin mensen niet kunnen zijn wie ze willen zijn. 

El Botinière – de naam van een mythisch cabaret in het centrum van Tunis - is een voorstelling op populaire elektro-oriëntaalse muziek die de verborgen kant belicht van het Tunesische nachtleven waar vreugde, verdriet, liefde, haat, verlangens en het leven met elkaar verweven zijn. Een plek doordrenkt van lust en waar degenen ronddwalen die zich op klaarlichte dag niet durven te vertonen. Vijf dansers vertellen ieder hun eigen verhaal waarin het sombere en het sublieme elkaar kruisen en die gevoelens van vrijheid, maar ook lijden opwekken. 

El Botinière was eerder te zien bij Castélorienne Montval-sur-Loire 2022, Centre Choréographique Nantes 2023 en Danse sur les Routes Quebec 2024.

  • Duur: 60 min.
  • Nederlandse première: 2 oktober

Credits

choreografie Selim Ben Safia & Marwene Errouine dans Marwen Errouine, Fetah Khiari, Houda Riahi, Mariem Bouajaja & Mohamed Cheniti comédienne Anissa Daoud muziek Hazem Berrabah licht Jérôme Bertin