© Casper Koster

OC/DC

Kim Karssen / Frascati Producties
do 11 jul ’24 - wo 17 jul ’24
Absurdistische hardcore comedy.
do 11 jul ’24
-
wo 17 jul ’24

Na het succes van Don’t rain on my paREET bestormt Kim Karssen dit jaar opnieuw De Parade met OC/DC. Een absurdistische hardcore comedy over angst en de neerwaartse spiraal van beangstigende gedachtes waar je niet aan ontsnapt. OC/DC wordt een totaal ongemakkelijk en grappig half uur waar je zwetend van schrik en verrukking uitkomt.

Behalve als Kim een zenuwinzinking krijgt voor die tijd. Waarna John de Mol haar concept opkoopt, om dan zelf zijn stand-up debuut waar te maken. Waarbij hij natuurlijk de concurrentie uitschakelt door humor te verbieden. Dan komt Kim niet, want dat is echt niet grappig.

Over Kim Karssen

Theatermaker en actrice Kim Karssen (1996) studeerde in 2018 af aan de performance opleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Met liefde voor taal en verhalen zoekt ze in haar voorstellingen op fantasievolle wijze naar een balans tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht. 

Vanaf seizoen 2022/2023 werkt Kim onder de vleugels van Frascati Producties, hier maakte ze Were all alone in this together (2024) met medespeler Elias De Bruyne en de absurdistische solo Schrödingers hond (2022). Ook maakte ze hier in2023 de stand-up Don't rain on my paREET (2023) voor theaterfestival de Parade. Datzelfde jaar werd ze bekroond met het Wim Bary Stipendium, een oeuvreprijs voor theatermakers tot 35 jaar.

Eerder was Kim al bij Frascati Producties te zien in samenwerkingen met Florian Myjer in onder andere Oorlog en Vrede (2019), Mephisto Park (2020) en Mann Mann Mann (2022, De Warme Winkel / Frascati Producties, 2022).

  • Duur: 30 min
  • Gesproken taal: Nederlands

Speeldata De Parade:

  • Den Haag: do 11 t/m di 16 juli
  • Utrecht: do 8 t/m zo 11 augustus
  • Amsterdam: vr 16 t/m ma 18 augustus

 

 

Onderdeel van

Credits

concept, tekst en spel Kim Karssen regie Silke van Kamp vormgeving Scott Robin Junn creatief producent Anna Huizing

Kim Karssen in de pers

"Het is prima als je soms de plank mist – als je maar slaat." Interview in de Volkskrant

"[...] zelden lukt het een voorstelling echt: dat je de wereld na afloop met een nieuw, of aangescherpt, bewustzijn ervaart."★★★★★ NRC over We're all alone in this together

"Kim Karssen is een stuiterbal op het podium, met een schaamteloos en volstrekt authentiek verhaal." ★★★★ de Volkskrant over Don't rain on my paREET