Under Construction Dag 3

Frascati Producties presenteert: Loïs Lint, Pensive Vivifier en Cheyenne Toney
za 18 mei ’24 19:30
Met de Under Construction dagkaart kan je naar: GRIP, KOSMOSE en Part time love.
za 18 mei ’24
19:30
 • za 18 mei ’24
  19:30
  Frascati, Amsterdam
  Frascati 3

Tijdens deze editie van Under Construction kan je met een dagkaart genieten van een breed scala aan werken. Op zaterdag 18 mei tonen zowel interdisciplinaire theatermaker Loïs Lint, anti-disciplinair art ensemble Pensive Vivifier als singer/songwriter Cheyenne Toney hun werk. De eerste voorstelling start om 19:30 in Frascati 3.

GRIP om 19:30 

“Oké nog eentje dan” GRIP is een fysieke theatervoorstelling over de band tussen mannen en de invloed die alcohol hierop heeft. Twee mannen zoeken het randje op en onderzoeken wanneer het nog een spelletje is, of dat het eigenlijk te ver gaat. Ze ontdekken en verleggen grenzen. Elkaar uitdagend, het leven vierend, vastgrijpend, verwoestend en bovenal liefhebbend. GRIP is de after waar je wel én niet wilt zijn.

KOSMOSE om 20:15

KOSMOSE betekent ‘kosmos in symbiose’. KOSMOSE is een anti-disciplinaire voorstelling waarin theater, performance, clubbing, zang en videokunst samenkomen. Aan de hand van een persoonlijk verhaal van Tes Wolters Bos en hun internetgedrag wordt het universum gespiegeld zoals de leden van Pensive Vivifier het ervaren en vele anderen van de generaties Y en Z. 

Met KOSMOSE zoeken we de verbinding op. We verbinden onze persoonlijke ervaringen met verslaving, pesten en liefde met de levensverhalen van anderen op het internet.

Part time love om 21:30

Wat als liefde het enige is dat ons nog uit de haast en het hollen van het dagelijks leven kan trekken? Hoe voorkom je dat je jezelf te veel door die liefde laat leiden en de balans niet verliest? En is liefde wel opgewassen tegen de systemen die wij in ons dagelijks leven blijven inbouwen voor efficiëntie?

Deze vragen en meer stelt muzikant, storyteller en host Cheyenne Toney zich tijdens Under Construction. Want hoeveel tijd hebben we tegenwoordig nog voor allesomvattende liefde in onze moderne samenleving? Samen met twee muzikanten, drie gasten en een stortvloed aan disciplines als muziek, spoken word, storytelling en spel neemt ze je mee in haar onderzoek. Zijn we teveel in de sprookjes gaan geloven die we zelf niet meer waar kunnen maken?

 • GRIP:  19:30 in F3
 • Duur: 30 min.

 • KOMOSE: begint om 20:15 in F4
 • Duur: 45 min.
 • Gedeeltelijk Nederlands ondertiteld

 • Part time love: begint om 21:30 in F1

Over Loïs Lint

Loïs Lint, afgestudeerd aan Docent Theater Artez Arnhem, is een interdisciplinaire theatermaker met een fascinatie voor fysiek theater en menselijke interactie. Haar werk kenmerkt zich door de lichamen die het verhaal vertellen. Hierin onderzoekt zij hoe rauw en eerlijk theater kan zijn.

GRIP is het resultaat van de interdisciplinaire samenwerking tussen dansers Tim Postuma en Masao Dae Parris en theatermaker Loïs Lint.

Tim Postuma is van oorsprong een danser, choreograaf en (fysiek) acteur die wordt geïnspireerd door verhalende beweging, bewegende verhalen en streetstyles zoals house en hiphop. Binnen zijn creativiteit staan muziek en gevoel op de eerste plek waarin hij altijd opzoek is naar elevatie. Masao Dae Parris is een interdisciplinaire kunstenaar met veel interesses binnen de creatieve sector. Met een achtergrond in dans, is hij onder andere werkzaam als videograaf, dj en acteur. Op dit moment onderzoekt hij de werelden die zich voor en achter de camera afspelen. 

Over Pensive Vivifier

Pensive Vivifier is een anti-disciplinair ensemble dat zich richt op het samenvoegen van de digitale wereld op onze schermen met de fysieke wereld. Ze bewegen vloeiend tussen de disciplines: videokunst, performance, cabaret, muzikale compositie en clubbing.

Pensive Vivifier ziet zichzelf weerspiegeld in de versplinterde en verzadigde wereld op onze schermen. Een werk van Pensive Vivifier bestaat uit een veelvoud van fragmenten: teksten, video’s en afbeeldingen. De opwinding, angst, rauwheid en overdaad om ons heen kanaliseren ze in TikToks, video-installaties en performances. In hun recente videocollage ‘The Most Hardcore Anxiety Attack Of My Life’ verbinden ze een vlogger tijdens een angstaanval met reisleiders op een smeltend Groenland en onzekere rappers. 

Het ensemble heeft eerder samengewerkt met Mamali Shafahi, Toneelschuur Producties (Jessie L’Herminez), Intro In Situ en The Grey Space In The Middle, Greenhouse Projects en Freaky Dancing. Hun werk was recent te zien in onder meer Frascati 1, De Brakke Grond, Zen11111th, An Other World, Warm Bad en Ruigoord. In 2022 werd Pensive Vivifier geselecteerd voor het Rhizoom-project, een collectief project van Muziekgebouw aan ’t IJ, De Doelen en meer organisaties die zich bezighouden met hedendaagse muziek. 

Over Cheyenne Toney

Singer/songwriter Cheyenne Toney heeft een bijzondere en krachtige stem met een uniek rauw randje waarmee ze haar publiek weet te raken. Haar muziek omschrijft zich het beste als een mix van Urban en Pop met een Caribisch tintje. Naast haar carrière als muzikant is ze werkzaam in het theater, waar ze onder andere als nieuwe maker bij Het Bijlmerparktheater haar eigen muziektheatervoorstelling heeft gemaakt. Binnen haar werk wisselen muziek, spoken word en spel elkaar in rap tempo af.

Over Under Construction

Met Under Construction presenteert Frascati sinds 2023 een programma voor makers die nieuwe perspectieven tonen, persoonlijk werk maken en daarmee niet vanzelfsprekende werelden bij elkaar brengen. Onder de vleugels van Frascati Producties krijgen zij een korte periode de tijd om op hun werk te reflecteren. Het programma biedt hen de ruimte om eerder gemaakt werk te verdiepen, om te experimenteren en zich verder te ontwikkelen. 
Under Construction werkt nauw samen met: Productiehuis Nowhere, Bijlmer Parktheater, Poetry Circle, Fringe Festival, Podium Mozaïek en Over het IJ Festival.

Credits GRIP
concept en regie Loïs Lint spel Tim Postuma en Masao Dae Parris co-producent Productiehuis Nowhere kostuum Nina Perino met dank aan Stichting JanIvo, Jovan Smilda en Jazzy van Wersch 

Credits KOSMOSE
spel, concept en regie
Ensemble Pensive Vivifier bestaat uit 
Silva Westera, Janne Kosmos en Tes Wolters Bos

Credits Part time love 
muziek Mr. Jetfly en Alexander Lopez Gonzalez fotograaf Chan.photography met dank aan Bijlmer Parktheater