© Reynold Reynolds & Bongeka Ngcobo

SPAfrica: Tear Farm

Studio Julian Hetzel
do 16 nov ’23 - za 18 nov ’23
Become a 'volun-tear': installatie in het kader van SPAfrica.
do 16 nov ’23
-
za 18 nov ’23

Laat me huilen! In het kader van de voorstelling SPAfrica openen Studio Julian Hetzel en Ntando Cele de eerste Tear Farm (NL: tranenboerderij) ter wereld - in Frascati. Gedurende drie dagen oogsten en verzamelen zij tranen. Word een "volun-tear", vrijwilliger, en huil voor de kunst: elke traan draagt bij aan een vloeibare kunstinstallatie in de township Langa (Kaapstad, SA).

Laat het regenen! Het kunstwerk stelt een symbolische uitwisseling van middelen en een dubbelzinnige dialoog tussen vloeistoffen voor, om vragen over empathie, eigenaarschap, herstel en schuld te stellen. Water voor tranen, tranen voor water. In ruil voor hun tranen ontvangt elke "volun-tear" een fles SPAfrica - 's werelds eerste empathiedrankje. SPAfrica richt zich op de ontginning en kapitalisatie van zowel natuurlijke als emotionele hulpbronnen en onderzoekt hoe nauw racisme verbonden is met kapitalisme door middel van water en tranen als conflictmateriaal.

Word een 'volun-tear'

De Tear Farm is een kunstinstallatie met als doel de onderwerpen uit SPAfrica tot leven te brengen. De installatie opent een uur voor aanvang van de voorstelling. Om mee te doen reserveer je gratis via de website van Studio Julian Hetzel een tijdsvak. Elk tijdsvak is 10 minuten. De Tear Farm is deel van het SPAfrica programma, dat bestaat uit de installatie, de SPAfrica voorstelling en de Elephant in the room reading sessions. 

  • De Tear Farm duurt ongeveer 10 minuten.
  • Gratis toegang voor of na de voorstelling SPAfrica.
  • Verzekerd zijn van een plek? Reserveer hier een timeslot.
  • De installatie opent een uur voor aanvang van SPAfrica.

concept Julian Hetzel, Ntando Cele