© Anouk van Kalmthout

Heel

Laura van Dolron
di 5 dec ’23 - do 29 feb ’24
De nieuwe van Laura van Dolron - Radicale eerlijkheid en de kracht van kwetsbaarheid.
di 5 dec ’23
-
do 29 feb ’24

Heel: Van Dolron maakt de (dis)balans op van een roerige tijd. En roept krachtig op tot zachtheid

Laura van Dolron is stand-up filosoof, zinvinder en voorganger. Haar nieuwe voorstelling Heel weerspiegelt de turbulentie van deze tijd, met thema’s als politieke verschuivingen en brandende kwesties zoals Gaza en verkiezingsuitslag. Heel is geen conventionele vertoning, maar eerder een intens pleidooi voor een wereld in opschudding.  

Na haar hartverscheurende stuk Geen Verhaal en de hartverwarmende romcom De Uitnodiging, is het nu tijd om haar blik weer op de wereld te richten. Laura, bekend om haar radicale eerlijkheid en grensverleggende benadering, deelt haar kijk op de afgelopen maanden met jullie als favoriete tegenspeler. Zij maakt geen voorstelling, maar een voorstel voor een betere wereld. Een oproep om voor onze aarde te zorgen, maar ook voor onszelf en om het vuren te staken op alle fronten. 

Laura deelt openhartig haar gedachten over onze perceptie van onszelf en de wereld en spoort aan tot moedig spreken en deemoedig zwijgen, zelfs als dat oncomfortabel en complex is. Heel gaat over je uitspreken, ook al is dat heel angstaanjagend, heel uitdagend en heel verwarrend is.

  • Première: do 7 dec 2023
  • Duur: 90 min
  • Nederlands gesproken
  • Stand-up philosophy

In de pers

"Laura Van Dolron pleit met zoete steken voor meer veerkracht " - Theaterkrant

"In ‘Heel’ is Laura van Dolron op zoek naar een vorm van liefde die de romantische overstijgt: naastenliefde" - ★★★★☆ de Volkskrant

Over Laura van Dolron

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-up philosophy. Ze wil niet spelen maar helen, niet doen alsof, niet meer praten tegen maar met een publiek. Van Dolron opent haar hart en zegt wat we niet durven zeggen. De theaterzaal wordt een plek waar mensen samenkomen om zichzelf in de ogen te kijken: eerlijk, open en met liefde in plaats van angst. Alle maskers af.

van en met Laura van Dolron