Gezellig avondje over de dood

Just van Bommel // Het Verbond
do 29 jun ’23 20:30
Just gaat in gesprek met gasten over de dood.
do 29 jun ’23
20:30
  • do 29 jun ’23
    20:30
    Frascati, Amsterdam
    Het Verbond

In het kader van Het Verbond (werktitel) heeft Frascati maker Just van Bommel de volgende gasten uitgenodigd om het eens gezellig over de dood te hebben: Kiriko Mechanicus, Bart van de Woestijne en Tim Blaauw. Elk met hun eigen persoonlijke en professionele verhouding tot ons onvermijdelijk overgaan van levend zijn naar dood zijn, als dat dus een vorm van ‘zijn’ is.  

Het Verbond (werktitel) is een nieuwe ruimte binnen Frascati waar makers het voor het zeggen hebben. Het is een lab in aanbouw waarbinnen een programma wordt opgezet door makers om onderzoek, training en reflectie met elkaar en met publiek te delen. 

“oooooh een soort oneindige donkerte, niet bestaan, WAT is niet bestaan, is alles wat verloren is dan echt verloren en maak ik nu dan alle keuzes op zo’n manier dat ik later niet ultiem veel spijt heb, iemand haal me uit deze breinscheet pls”  

Over het algemeen lijkt ‘de dood’ niet het meest gezellige gespreksonderwerp, tenminste, als je het mij -Just- vraagt niet. Daarom leek het me een goed idee om verschillende perspectieven te verzamelen over het onderwerp. Soms kan dat al troostend zijn.  

Ik haal pakken wijn (die met zo’n tuitje) en we zetten wat stoelen klaar. Het lijkt me gezellig om het met bovengenoemde gasten, en met jullie, over de dood te hebben.  

  • Duur 60 min.
  • Locatie Het Verbond, Nes 71, Amsterdam
Onderdeel van