© Eva Roefs

Just van Bommel

Maker

Just van Bommel (Groningen, 1999) studeerde in 2022 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. In hun voorstellingen vermengt hen humor met tragedie, waarbij hen het triviale en het gewone aanboort om ruimte te creëren voor existentiële en universele vragen. Licht, persoonlijk, soms melodramatisch en altijd vol zelfspot, zodat zware onderwerpen op die manier misschien minder zwaar zullen voelen.  

Biografie

Just van Bommel laat zich voor hun voorstellingen inspireren door ergernissen over en fascinaties voor gevestigde normen. Belangrijke thema’s zijn voor hen de angst voor de dood en de onhandigheid in de liefde.  

Na hun afstuderen maakte hen de voorstelling The Midnight Special voor het Boslab Theaterfestival 2022 samen met Laila Claessen en Lieke van der Vegt. De afstudeervoorstelling 't Showtje, een co-creatie met Emma van den Elshout, is door Via Rudolphi uitgekozen als één van de drie voorstellingen van Het Debuut 2022 en toert momenteel door heel Nederland.  

Just presenteerde hun onderzoek A divine aversion to dying, een samenwerking met Diane Mahin, tijdens Beginnings (Frascati Producties, 2022. In dit werk wordt ingezoomd op onze eindigheid en ons onvermogen ons voor te stellen hoe het is om niet te bestaan.  

Producties