© Elza Jo

Showmeister, een komedie over sterven

Theater Oostpool
di 23 jan ’24 - za 2 mrt ’24
Met Jim Bakkum, Thomas Höppener, Frieda Barnhard en Gonca Karasu.
di 23 jan ’24
-
za 2 mrt ’24

Wanneer de hypersuccesvolle voetbalcoach Mario (Jim Bakkum) van de dokter te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, stort zijn wereld in. Opeens voelen zijn drie landstitels en miljoenen op de bank niks meer waard en op de club zijn ze al bezig met zijn vervanger. Dus besluit Mario de oppervlakkige voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan een ultiem cadeau waar zijn miljoenen fans écht iets aan hebben: een theatershow over zijn eigen leven.

Met de wereldberoemde Mario in je zaal heb je gegarandeerd een hit. Weet ook Fabio (Thomas Höppener), artistiek leider van het koninklijk theater waar Mario zijn show op wil voeren. Ook al lopen de bezoekersaantallen al jaren terug en staan er nu meer acteurs op de vloer dan dat er publiek in zijn zaal zit; Fabio gaat nog liever failliet dan dat hij zijn artistieke ziel verkoopt en ruimte geeft aan dit soort plat entertainment. Helaas voor Fabio is de afdeling marketing het daar niet mee eens en starten de repetities volgende week.

Over Hulst & Tarenskeen

Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn onmiskenbaar de stem van nu. Ze maken theater waarin hun generatie aan het woord komt, met nieuwe komedies die zowel tragisch als kritisch zijn. Na de millennial-hit Baby Crazy (2021) en de instant classic Detective Moncler (2023) brengen Hulst en Tarenskeen met Showmeister, een komedie over sterven een ontroerende komedie over twee tegenpolen die op zoek gaan naar wat hen verbindt.

concept en regie Jan Hulst & Kasper Tarenskeen tekst Kasper Tarenskeen spel Jim Bakkum, Thomas Höppener, Frieda Barnhard, Gonca Karasu scenografie Jan Hulst kostuumontwerp Patricia Lim kostuumatelier Femke van Neerven hoofd productie Rudy van Wijk productieleider Ilze Versloot hoofd techniek Nik Tenten marketing Daniel Jaspers, Femke Krijntjes en Luca Renting campagnebeeld Elza Jo