© Sanne Peper

Detective Moncler

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen / Theater Oostpool
di 31 jan ’23 - za 25 mrt ’23
Een detective en haar verslaafde zoon gaan samen op zoek naar de moordenaar van zijn vader.
di 31 jan ’23
-
za 25 mrt ’23

Nadat Detective Moncler (Susan Visser) ontslagen wordt vanwege excessief politiegeweld besluit ze zich in te laten vriezen.   

“Maak mij maar wakker als shit minder pussy is!” roept ze terwijl de temperatuur in haar Cryopod zakt naar -1000 C. Maar wanneer ze door een speling van het lot al na 5 jaar ontdooit, is ze nog steeds harder gecanceld dan Matthijs van Nieuwkerk, blijkt haar man vermoord te zijn en is haar zoon drugsverslaafd geworden. In een zieke spagaat tussen de tijdsgeest en zichzelf gaat Moncler samen met haar getroebleerde zoon op zoek naar de moordenaar van haar man.

Hulst & Tarenskeen maken met Detective Moncler een bloedstollende theaterthriller over de prijs van excelleren. Moet succes altijd ten koste gaan van je menselijkheid?

Wie heeft zich nooit afgevraagd: ben ik een monster of is dit wat het betekent mens te zijn?” - Clarice Lispector  

Do 23 maart: Detective Moncler - de game

Kom je kijken naar Detective Moncler? Speel voorafgaand aan de voorstelling de bijbehorende superlijpe game in de foyer en help Detective Moncler bij het opsporen van de grote crimineel Takkie. In deze virtuele escaperoom los je samen met je team (2 tot 4 personen) raadsels op om de locatie van Takkie te achterhalen. Zorg dat je tussen 19:30 en 20:00 aanwezig bent en neem je mobiele telefoon met QR-scanner mee! 

Exclusief bij de voorstelling van do 23 maart. Deelname is gratis, aanmelden niet verplicht.

photo moncler the game

  • Do 23 maart vanaf 19:30: Detective Moncler - de game
  • Leeftijd: 14+
  • Duur voorstelling: 90 minuten
  • Er wordt stroboscopisch licht gebruikt in de voorstelling

Over de makers

Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn onmiskenbaar de stem van nu. Ze maken met overtuiging theater waarin hun generatie aan het woord komt, met komedies die zowel tragisch als maatschappelijk urgent zijn. Na de tragikomische millennial-hit Baby Crazy (2021) en de apocalyptische sci-fi voorstelling Komt Goed… (2022) brengen zij het publiek met Detective Moncler nu een bloedstollende thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten. Een voorstelling over verlies, de wens om te verdwijnen en de zoektocht naar vergiffenis.

concept en regie Jan Hulst & Kasper Tarenskeen tekst Kasper Tarenskeen spel Susan Visser, Tim Linde, Emma Pelckmans, Denzel Goudmijn, Peet Schaap geluidsontwerp Nick Putman kostuumontwerp Patricia Lim kostuumatelier Femke van Neerven lichtontwerp Bart van den Heuvel scenografie Jan Hulst hoofd techniek Jeroen van Eekelen, Nik Tenten techniek Wiel Coopmans, Pieter de Jonge productie Judith Rosendaal marketing Daniel Jaspers, Femke Krijntjes en Luca Renting campagnebeeld Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong interactie & inclusie Sara Bouman en Floor Broer met dank aan Exp. Inc