NIETS / STEIN

Caro Derkx & Doris Vervuurt / Frascati Producties
vr 16 jun ’23 - zo 18 jun ’23
Een onderzoek naar eindigheid.
vr 16 jun ’23
-
zo 18 jun ’23

Caro Derkx en Doris Vervuurt doen een onderzoek naar eindigheid.
Ze maken een begin, en laten het direct opnieuw beginnen.

Ze doen het licht aan en ze doen het licht uit. Ze praten om de stilte te vullen. En doen vervolgens een poging echt stil te zijn. Ze lezen Camus. Ze stellen zich een imaginair publiek voor en spreken ertegen. Ze gaan dood. Net als jullie.

NIETS / STEIN wordt een avond als een filosofische zoektocht. Een oefening waarachtig samen te vallen met het moment. Deze theaterzaal. Deze tijd. Dat hier en nu, alles samen komt. Dat dit alles is.

  • Duur: 60 min
  • Door omstandigheden is deze voorstelling op za 17 en zo 18 juni geannuleerd. Met kaartkopers wordt contact opgenomen.

Over de makers

Caro Derkx studeerde in 2019 af aan de Toneelacademie Maastricht met de solovoorstelling Me, Myself and Sir Roger Scruton. De voorstelling won zowel de Henriëtte Hustinxprijs 2019 als ‘Het Debuut 2019’. In haar werk onderzoekt Caro Derkx de complexe verhouding tussen feit en fictie, werkelijkheid en fantasie, realiteit en beeldvorming en de steeds problematischere notie van authenticiteit.

Vanaf seizoen 2020-2021 ontwikkelt Caro haar werk bij Frascati Producties. Hier maakte ze sindsdien A Portrait of the Artist in Red, Yellow and Blue (2020) en Emma Watson - The Play (2022) met Nora el Koussour.

Regisseur en theatermaker Doris Vervuurt studeerde in 2021 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze heeft een fascinatie voor het spanningsveld tussen grote filosofische vragen en kleinmenselijke verhalen, het magisch onbekende en het absurde besef dat we als mensen op deze aardbol rondlopen zonder duidelijke reden. Haar werk vertrekt vaak vanuit het hier en nu, het alledaagse, waarna ze de toeschouwer langzaam onderdompelt in een magisch universum, dat enkel op zintuigelijk niveau kan worden begrepen.

In 2021 ontving Doris de Nieuwe Makers regeling van Fonds Podiumkunsten en in 2022 de Henriëtte Hustinxprijs. Momenteel ontwikkelt ze zich als maker bij Hollandse Luchten. Hier werkt ze aan voorstellingen, podcasts en installaties, in samenwerking o.a. kinderen en senioren uit de regio Alkmaar en Amsterdam.

van, door, met Caro Derkx en Doris Vervuurt met dank aan Laura van Dolron