© Aron Vellekoop León

IK VAL / ME CAIGO

Kira Anzizu Huygen / ATD Amsterdam
wo 21 jun ’23 20:00
IK VAL/ ME CAIGO is het resultaat van een collectief creatieproces met negen Spaanstalige vrouwen in CASA MIGRANTE.
wo 21 jun ’23
20:00
  • wo 21 jun ’23
    20:00
    Brakke Grond - Grote Zaal

Wat heb je nodig om je te laten vallen? In 2020, middenin de pandemie, emigreerde ik van Madrid naar Amsterdam. In CASA MIGRANTE vond ik negen vrouwen, met wie ik elke donderdagavond samenkwam. Samen maakten we IK VAL/ ME CAIGO, een voorstelling over vallen en opgevangen worden in een nieuw land.

CASA MIGRANTE is een ontmoetingsplaats voor Spaanstalige migranten, die pleit voor een betere integratie van migranten in Nederland en vice versa. Met de vraag; "Wat heb je nodig om je te laten vallen?" als uitgangspunt maken we een voorstelling waarin we samen vallen, opstaan, verhalen vertellen, zingen, eten en proosten.

Deze voorstelling wordt zowel in Nederlands, Spaans als Catalaans opgevoerd. Taal is hiermee een belangrijk artistiek instrument, om het integratieproces van mensen die naar een nieuw land zijn gekomen, zichtbaar te maken. Het publiek wordt hiermee uitgenodigd om deelgenoot te worden van zo’n aanpassingsproces.

  • Duur 60 min.
  • Nederlands/Spaans/Catalaans gesproken
Onderdeel van

Over Kira Anzizu Huygen

Kira Anzizu Huygen (Barcelona, 1991), is opgeleid als actrice in Madrid en woont en werkt momenteel in Amsterdam. Haar grootste drijfveer is om theater als een praktisch middel te gebruiken om waarden als empathie en saamhorigheid over te brengen.

Als actrice en co-creator maakt ze deel uit van het Spaanse collectief MUJER EN OBRAS. Ze is medeoprichter van MOVEOSOFIA, een educatief project waarin theater en filosofie samenkomen. Naast deze projecten werkt Kira als maker en docent voor onder andere instanties zoals VVAA collectief, STUT theater, CASA MIGRANTE en ‘Kunst in de Klas’. 

Momenteel volgt ze de opleiding Theaterdocent-Verkort aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en geeft ze les aan verschillende doelgroepen, binnen een verscheidenheid van maatschappelijke contexten.

spelers Lucía Barbadilla Martínez, Ingrid Lensink Pons, Clemencia Liz Córdoba Calderon, María Ferrandez Ferrandez, Clara Lluïsa Llabrés Socías, Càtia Pino Montmany, Wil Ruiter - Mennen, Els van Poppel scenografie Selina Losa lichtontwerp Aurelie van de Walle kostuum Myckelle Weverwijk muziek Jun Bai De Jong, Càtia Pino Montmany coaching Eva Knibbe illustratie Aron Vellekoop León regie Kira Anzizu Huygen met dank aan Jan Taks (Coaching), Dennis Meyer (Dramaturgie), Jolien Scholte (Logistiek), Paula Fernández Catalina CASA MIGRANTE… en altijd dankzij mijn moeder Inge