Double bill: Disturbed Lines (tekstlezing) & De Derde Maasvlakte – een nieuwe poldertraditie

Shabnam Baqhiri + Sebbe Poll / HKU Utrecht
za 24 jun ’23 18:30
Geld, integratie en de islam vanuit rechts perspectief + asielcrisis op de Derde Maasvlakte.
za 24 jun ’23
18:30
  • za 24 jun ’23
    18:30
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 1

Disturbed Lines (tekstlezing)

Disturbed Lines gaat over vier personages/stemmen genaamd Disturbed line 1, Disturbed line 2, Disturbed line 3 en Disturbed line 4 die drie thema’s, geld/vermogen, integratie en de islam vanuit een rechts perspectief met elkaar bespreken. In de voorstelling speelt fashion ook een belangrijke rol, aangezien de vorm van de voorstelling theater meets fashion is.

De Derde Maasvlakte – een nieuwe poldertraditie

Nederland, januari 2029. In een land zonder regering krijgen acht burgers de taak om een oplossing te bedenken voor de zich al twee jaar voortslepende asielcrisis op de Derde Maasvlakte. Afgesloten van de buitenwereld zitten ze met elkaar opgesloten, tot ze tot een unaniem besluit komen – of tot er toch nog een kabinet van beroepspolitici wordt geformeerd. 

De Derde Maasvlakte is een voorstelling in vijf delen met negen personages en stelt de vraag: durven wij met elkaar op zoek te gaan naar consensus?

  • duur: 60 min. + TBA min.
Onderdeel van

Credits

Disturbed Lines
schrijver
Shabnam Baqhiri

De Derde Maasvlakte – een nieuwe poldertraditie
tekst
Sebbe Poll

Over Shabnam Baqhiri

Shabnam Baqhiri (1996) is een schrijfster van toneel, film, proza, opinieartikelen en poëzie. Haar dichtbundel 'Kapot met een vleugje zachte handen' kwam in 2022 uit bij Uitgeverij Oevers. Daarnaast heeft ze gepubliceerd in verschillende literaire tijdschriften zoals Hard/Hoofd en De Optimist. Ook heeft ze verschillende toneelteksten op haar naam staan zoals Kankerthee en Kapotte vleugels

Over Sebbe Poll 

Sebbe Poll (1996) gelooft in theater als democratisch instrument. We kunnen allemaal de wereld veranderen, maar de vraag is hoe. En willen we dat eigenlijk wel? Daarover gaat zijn werk.