© Lisa Schamlé

Commitment Phobe

Ira Brand / Frascati Producties
wo 19 apr ’23 - za 22 apr ’23
Een ode aan twijfel.
wo 19 apr ’23
-
za 22 apr ’23

Weet waar je staat.
Weet wat je denkt.
Weet wat je wilt.
Neem een standpunt in.

Maar wat als een eenduidig standpunt niet langer houdbaar is in een wereld die eindeloos verandert?

Commitment Phobe is een onderzoek naar twijfel in een samenleving die waarde hecht aan zekerheid. Met een live experiment onderzoekt Ira Brand, samen met performer Tiana Hemlock-Yensen, wat het betekent om niet te weten, niet te kiezen en in beweging te blijven. 

Hoe kunnen we twijfel opvatten als kracht, in plaats van machteloosheid? Wat betekent het om géén standpunt in te nemen als politieke keuze? Commitment Phobe is een verkenning van de ruimte tussen ja en nee. Een ode aan twijfel.

  • Première: do 20 april
  • Taal: Engels
Onderdeel van:
Frascati Producties

Over Ira Brand

Ira Brand is een internationale performance-maker, schrijver en curator. Ze studeerde in 2007 af aan het Dartington College of Arts (VK) en voltooide in 2019 de DAS Theatre Masters in Amsterdam. Ira Brand maakt interdisciplinaire live performances, variërend van solovoorstellingen en één-op-één stukken tot duetten of participatief werk, waarbij ze persoonlijke uitgangspunten gebruikt om werk te maken over bredere sociale en politieke thema’s.

Als kunstenaar en curator toonde Ira Brand werk in o.a. Londen, Hong Kong, Auckland, Lissabon, Kanazawa, en Salvador da Bahia. De afgelopen jaren tourde ze o.a. met de één op één performance Ways to Submit (2019) en de collageperformance like the party has been cancelled (in coproductie met Festival Cement, 2022). Sinds 2022 is Ira verbonden aan Frascati Producties.

Ira Brand in de pers

"Brand zet haar lichaam en de ruimte in om een paar prikkelende vraagtekens te plaatsen bij de kaders van het verhalen vertellen." Theaterkrant over Like the party has been canceled (2022)

"Ways to submit is een boeiend sociaal spel." Theaterkrant over Ways to Submit (2019)

"A fantastic and constantly surprising piece of theatre that discusses power on multiple levels." ★★★★ The Spy in the Stalls (UK) over Ways to Submit (2019)

Gemaakt en geschreven door Ira Brand performers Ira Brand and Tiana Hemlock-Yensen scenografie en lichtontwerp Paul Boereboom geluidsontwerp Thomas van den Berg dramaturgie Marta Keil eindregie Abigail Conway campagnebeeld Lisa Schamlé in coproductie met wpZimmer, C-Takt, Festival Cement, The Yard Theatre

       

Onze makers