Thomas Lenden

My home at the Intersection

Abhishek Thapar
vr 27 jan ’23 - za 28 jan ’23
Een ontroerende voorstelling over het verwerken van familietrauma.
vr 27 jan ’23
-
za 28 jan ’23

Wat betekent ‘thuis’ als je opgroeit te midden van geweld, terrorisme en politieke spanningen? Wat betekent ‘thuis’ als je er onvrijwillig bent weggegaan?

De Indiase regio Punjab was ruim dertig jaar het toneel van geografische en culturele scheuring, ingrijpende etnografische conflicten, kolonialistische inmenging en globaal kapitalisme. In My home at the intersection verwerkt de innemende theatermaker Abhishek Thapar met behulp van theater, film, maquette en zelfs smaken, zijn familietrauma. In de intieme setting van zijn performance toont Abhishek Thapar momenten van een persoonlijke reis naar een verwrongen verleden in dialoog met documenten van een poging tot een ritueel van "teruggaan" om er zeker van te zijn dat je het verleden bent vergeten.

  • Duur: 60 min.

In de pers

"De manier waarop Thapar vanuit het perspectief van zijn jeugd de geschiedenis van vervolgingen politieke strijd heropneemt, geeft een ongenadig precieze indruk van de menselijke kant."  Theaterkrant

''Hij koppelt bitterzoete herinneringen aan een schoolperformance aan een periode van godsdienstgerelateerd geweld in zijn omgeving in de jaren tachtig. Gebruikmakend van film, maquettes en smaken trekt Thapar zijn publiek moeiteloos mee in een andere wereld.'' ★★★★★ de Volkskrant

tekst en spel Abhishek Thapar samen met Venu Thapar, Dr. Shveta Grover en Ashok Thapar productie  DAS Theatre, Amsterdam dramaturgisch support Maria Roessler tekstadvies Divya Nadkarni adviseurs Floris van Delft en Jeroen Fabius cinematograaf Sahib Gill filmmontage Jeanette Groenendaal en Rinku Kalsy muziekcompositie Kabeer Kathpalia kostuum Loise Braganza onderzoek Abhishek Thapar en Swati Simha met bijdragen van dr. Sudha Thapar, Dr. Neelu Koura, Dr. Pawan Thapar en Karan met dank aan Chandana Sarma, Arash Qajar, Amandeep Sandhu, Jimmy Grima, Barbara van Lindt, Juul Beeren, Vera van Baal, Martin Brans, Mirko Lazovic.