© Nikki Sluiter & Afke van Ast

I happen to be doing this for you is een video-installatie die seksualiteit presenteert als plek voor gevoelens en zinnelijkheid, waarbij de focus verschuift van de plastische male gaze naar een alternatief kader voor genot en intimiteit.

Melyn Chow en Kim Zeevalk nemen ons mee op reis langs verschillende uitingen van genot en sensualiteit in een installatie vol uitgesproken audiovisueel materiaal. Soms verontrustend, soms grappig, opwindend en intiem. Ze moedigen ons aan ons hele lichaam te voelen: onze voeten, onze seksuele organen, onze tongen, onze handen. Ze nodigen ons hierbij uit om vrij en schaamteloos door de ruimte te reizen. Voor wie treden de performers op? Wie stond er achter de camera? En mogen wij hier nu ongecensureerd naar kijken? 

Geïnspireerd door het essay The uses of the Erotic: the erotic as power van Audre Lorde creëren de makers een zintuiglijke ervaring die plezier en sensualiteit viert. Door dat wat we zien als privé in het publieke te brengen, geeft de installatie een mogelijkheid om het erotische te ervaren als een collectieve beleving, in de hoop ons te bevrijden van alledaags ongemak en schaamte rond verlangen en seksualiteit.

concept & regie Melyn Chow, Kim Zeevalk cinematografie Djoewe Walta, Kim Zeevalk, Melyn Chow performers Josefine Aavild Rahn, Rita Bifulco, Laura Boser, Melyn Chow, Jesse Debille, Sjaid Foncé, La Uyi, Charlotte Gillian, Merette van Hijfte, Luuk Weers, Kim Zeevalk, Pleuni Veen, Yujing Liu, Tom.s Boyaval, Reyer van Barneveld gaffer Kris van Melle, Djoewe Walta, Kim Zeevalk sound design Maoyi Qiu video mapping Bram Snijders intimiteitscoördinator Zarah Bracht met dank aan IDlab, Muziekgebouw, Carly Everaert

met steun van 

   

Over de makers

Kim Zeevalk (zij/haar) studeerde af aan de Mime Opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (2022). Met multimedia, fysieke transformatie en poëtische en visuele landschappen maakt ze surrealistische, tragikomische portretten van de samenleving. Hierbij laat ze zich inspireren door verschillende subculturen , waaronder drag (Let's be real for a sec, 2018), internetcultuur (Happy songs 4 sad people, 2022) en hoarders (Fetishism, 2019). Zodoende resulteert haar werk vaak in eigenzinnige spiegels van menselijk gedrag. 

Melyn Chow (zij /haar) groeide op in Singapore en werkt momenteel in Nederland binnen de mime, fysiek theater en hedendaagse dans en performance. Ze studeerde zowel aan Lasalle College of the Arts (SG) als aan de Mime Opleiding aan de AHK (2022).

Als maker zoekt Melyn Chow de grenzen op tussen ongemak en verlangen. In haar meest recente werken VV (2022), Shaking shame (2022) en Intimacy currency (2020) onderzoekt ze de ‘female gaze’, sensualiteit, schaamte en het erotische als bron van kracht. Eerder maakte ze werk over het huwelijk als sociaal construct in de solo To have & to hold (2019) en de film To hold & to have (2020), die ze met haar ouders maakte. Melyn Chow’s werk karakteriseert zich als intiem, fysiek, visueel, diepgeworteld en provocatief. Het lichaam in relatie tot beweging, ruimte en beeld dient vaak als startpunt van haar artistiek onderzoek.