To be or not to be. We will be

Frascati Producties / DEGASTEN i.s.m. ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum

Ik zit aan deze kant van de tafel, jij aan de andere. Is een dialoog zonder woorden mogelijk? En wat is de betekenis van de stilte in een gesprek? De chaos in mijn hoofd is soms zo groot, dat ik mijzelf niet helemaal kan vertrouwen. Weet jij hoe ik dan een ander vertrouwen kan schenken? Misschien wordt wanhoop ooit moed, maar vandaag deel ik met jou een steen en een bloem uit mijn leven. 

Wie bent u? Wie of wat bent u het meest?
Een beest, een demon of een goede geest?
Moet ik u vrezen of bevrijden, u beminnen of bestrijden?
Uit: Hamlet vs Hamlet van Tom Lanoye

To be or not to be. We will be. is een theatraal onderzoek van theatergroep DEGASTEN en Arq naar etiketteren en het labelen van gedrag. Elike Roovers en Rutger Esajas van DEGASTEN werken speciaal voor Frascati Issues samen met een groep patiënten met een vluchtelingen achtergrond in behandeling bij Equator Foundation, een onderdeel van Arq Psychotraum Expert Groep.

Arq Psychotrauma Expert Groep is een groep van instellingen en organisaties die zich bezighoudt met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen en psychotrauma.

  • Deze voorstelling is onderdeel van Frascati issues: Staat van Waanzin. Bekijk hier het hele programma. 

Over DEGASTEN

DEGASTEN maakt rauw, fysiek, interdisciplinair montagetheater met Amsterdamse jongeren tussen de 12 en 25 jaar dat vaak dicht op de huid van het publiek zit.