© Richard Terborg

SIXTH

Priscilla Vaudelle (LostProject) in coproductie met Frascati Producties
wo 14 sep ’22 - do 24 nov ’22
Een muzikale voorstelling die aanklacht doet tegen het moderne schoonheidsideaal.
wo 14 sep ’22
-
do 24 nov ’22

Sixth is verdwenen. Het laatste wat men van haar heeft gezien is een duistere post op een van haar socials.

In SIXTH hosten de vier collega’s Sam, Rox, Lav en Angie een nieuwe liveshow genaamd No Filter Here. De show spoort het publiek aan om hun ongezouten mening te geven over het laatste nieuws dat viral gaat op social media. Van juicy celebritynieuws tot relatieproblemen; het viertal neemt geen blad voor de mond en geen onderwerp blijft onbesproken.

De muzikale theatervoorstelling SIXTH, gaat over een bekende influencer genaamd Sixth. Nadat Sixth een kwetsbare, ongefilterde full-body foto van zichzelf plaatste op haar Instagram, werd zij zonder pardon het topic van de aflevering van No Filter Here. De comments na de liveshow waren genadeloos en dreven Sixth tot een onomkeerbare beslissing. De moeder van Sixth liet via de Instagram van haar dochter weten dat Sixth vermist is.

SIXTH toont de keerzijde van sociale media en houdt de kijkers een spiegel voor over het online gedrag van jongeren, waarin de scheidingslijn van het on-en offline leven steeds vager wordt. 

Première september 2022

Aansluitend op tour

Onderdeel van:
Frascati Producties

De pers over BIMS

“Een overtuigende lofzang op de Bijlmer.”  Theaterkrant

“Theatermaker Priscilla Vaudelle droomde tijdens corona van een grootse musical over opgroeien in de Bijlmer. Het resultaat, Bims, is een lofzang op een lang verguisd stadsdeel.” Interview met Priscilla Vaudelle in Het Parool

Over Priscilla Vaudelle

De Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) studeerde in 2013 aan de ATD. Tijdens haar studie richtte zij het collectief LostProject op. In haar werk geeft Priscilla zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voorstellingen, over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding, die veel weerklank vinden bij een divers publiek. Vaudelle maakte eerder met een zeer overtuigende jonge cast Man Down (2018) en The World Is Yours (2019).

Vanaf 2019 is Vaudelle verbonden aan Frascati Producties. Zij maakte hier End of the Road, een vooronderzoek naar opgroeien in een Surinaams-Nederlandse jas en Klas 5 waarin jonge mannen via rap, spoken word, film en theater de confrontatie aangaan met hun man-zijn en de wereld. In haar laatste Frascati-coproductie, de muzikale voorstelling BIMS, volgden we het verhaal van een groep jonge Bijlmerbewoners, vechtend tegen gentrificatie en racisme. BIMS was de eerste stap in een reeks muzikale voorstellingen, waarbij Vaudelle met componisten en songwriters onderzoek doet naar de kracht van songs in een maatschappelijk urgent verhaal - op zoek naar een nieuwe musicaltaal. Dit onderzoek verricht ze de komende jaren onder de vleugels van Frascati Producties.

concept en regie Priscilla Vaudelle medemakers/ spel Lavinia Aronson, Roxy Verwey, Samantha Cherish Wielkens, Marrassa Naingie compositie en muziek Alvin Lewis en Patrick Mijnals songwriter Nino Pattiasina dramaturgie Stephen Liebman lichtontwerp Varja Klosse licht en geluid Martin Kaffarnik en Wouter Versteege regie-assistentie Erwin Kiene marketing Gigiano Hertog en Vurgil Bruyning campagnebeeld Richard Terborg visagie Merrelin Janssen MMKP styling Odair Pereira productie Channa Begbie zakelijk producent Pearl Boamah coproductie en begeleiding Frascati Producties speciale dank aan Brian Kemble, Yahmani Blackman & HAYP