© Priscilla Vaudelle

The Sixth Sessions: vooronderzoek SIXTH

Priscilla Vaudelle / Frascati Producties
vr 4 mrt ’22 en za 5 mrt ’22
Een audiovisuele voorstelling die aanklacht doet tegen het moderne schoonheidsideaal.
vr 4 mrt ’22
en
za 5 mrt ’22

Sixth is verdwenen. Het laatste wat men van haar heeft gezien is een duistere post op een van haar socials.

In een theatrale podcast - live voor publiek - maken wij kennis met drie hosts. Ze praten over hét nieuws waar íedereen een mening over heeft: de verdwijning van Sixth. Met songs, facts, persoonlijke ontboezemingen en vuige insta-comments nemen Rox, Lika en Sparkle het publiek mee in een talkshow rond de huidige schoonheidshype van opgespoten billen en gezwollen lippen.

Met The Sixth Sessions presenteert Priscilla Vaudelle haar vooronderzoek van SIXTH, een audiovisuele voorstelling die aanklacht doet tegen het moderne schoonheidsideaal.

Online bewerken jonge vrouwen massaal hun selfies met filters. Offline moet ook hun eigen lichaam er nu aan geloven, soms zelfs met fatale afloop. Van borstimplantaten en lipfillers tot aan all inclusive-Brazilian Butt Lift (BBL) groepsreizen naar Turkije. Wie mooi is heeft liefde, succes, geld, zelfvertrouwen en vrienden. Ooit haalden wij ons schoonheidsideaal van de televisie of een tijdschrift. Nu de wereld in onze telefoon zit zetten stijliconen als Kim Kardashian en Nicki Minaj de toon.

Credits

concept en regie Priscilla Vaudelle acteurs en medemakers Roxana Verwey, Giefa Sparkle, Angelika Naingie compositie Alvin Lewis & Patrick Mijnals (HAYP)

De voorsteling SIXTH 

De voorsteling SIXTH gaat in september 2022 in première in Frascati. Het vertelt het verhaal van jonge vrouwen en uiterlijke perfectie. Dwars door een dreigende soundscape van rap, soul en r&b beats, ontrafelt zich een duister verhaal rond obscure cosmetische ingrepen en opgezwollen lijven in naam der schoonheid. SIXTH wordt een moderne stadstragedie over offline overleven in een online wereld.