Toni Blackwell nieuwe maker Frascati Producties vanaf seizoen 24/25

Regisseur Toni Blackwell, in 2021 afgestudeerd aan de opleiding Theaterdocent aan de Academie voor Theater en Dans, maakt in seizoen 24/25 haar eerste productie onder de vleugels van Frascati Producties. Haar werk gaat over maatschappelijke thema’s die haar persoonlijk raken en is vaak provocerend én educatief. 

 

In 2023 was Toni Blackwell onderdeel van Under Construction, een programma gepresenteerd door Frascati waar makers een korte periode de tijd om eerder gemaakt werk te verdiepen, om te experimenteren en zich verder te ontwikkelen. Hier heeft Toni haar voorstelling Voor sletten die zijn verkracht doorontwikkeld.  Voor deze voorstelling won ze eerder al De Troffel, de jaarlijkse stimuleringsprijs van Festival Cement.

Ook was ze vorig jaar onderdeel van Beginnings, waar ze Toni Blackwell’s Medusa presenteerde met actrice Nora El Koussour. Hierin zette zij de mythe van Medusa naar haar eigen hand om een tragisch verhaal over onrecht, onschuld en identiteit te vertellen.

Toni Blackwell geeft daarnaast  op verschillende plekken les, maakt performances, schrijft, regisseert en was regie-assistent bij het bejubelde stuk The Story of Travis en bij Frascati-maker Priscilla Vaudelle.