Frascati podcasts

Radio van Deyssel

Vanuit Theater van Deyssel in de Lodewijk van Deysselstraat zoeken theatermaker Hanna Timmers en social designer Luca van Slagmaat naar de (on)vertelde verhalen van de buurt. Gebaseerd op die verhalen maken zij de theatrale radioshow Radio van Deyssel. In iedere aflevering van Radio van Deyssel staat een ander thema centraal en ontmoeten ze nieuwe gasten uit de Van Deysselbuurt.

Een aantal edities zijn ook online te beluisteren, zie hieronder.

Radio van Deyssel #10 NON STOP RADIO
De laatste aflevering van de theaterserie Radio van Deyssel op zaterdag 11 dec 2021 was een NON STOP RADIO SHOW van 5:00 tot 17:00. Een 12 uur durende radiomarathon; een afscheidsritueel met o.a. gesprekken, radioreportages, livemuziek, inbellende luisteraars en theatermonologen. Kijk er luister hem hier terug:

Radio van Deyssel #8: De thuisluisterversie
Op 5, 6 en 7 juni 2020 nam Hanna Timmers met haar team de bezoekers van Radio van Deyssel mee op luisterwandeling door de Van Deyssel. Speciaal voor iedereen die geen ticket kon bemachtigen (ze waren al in 15 minuten uitverkocht) maakte ze samen met de acteurs een speciale thuisluisterversie. Voor iedereen die Radio van Deyssel en haar community wel óf juist niet kent. Luister hier.

Blik op de stad (2018)

Blik op de stad is een podcast gemaakt door Jochum Veenstra en Franka Bauwens. Iedere aflevering neemt een andere theatermaker van Frascati de toehoorder mee op een wandeling door Amsterdam.

Podcast 4
De stad door de ogen van Char Li Chung

Char Li Chung (regisseur bij Frascati Producties) neemt Franka Bauwens en Jochum Veenstra mee op een wandeling door het centrum van Amsterdam. Tijdens ‘Blik op de Stad’ dwalen we door de straten en onze gedachten. We laten ons meevoeren door wat ons opvalt en invalt. Een podcast over herinneren, theater, de stad, ondernemen en het geloof.

Char Li Chung is afgestudeerd aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Met eigentijdse en klassieke wereldliteratuur probeert hij het verlangen van het publiek aan te wakkeren.

De podcast luister je hier in Soundcloud, via Itunes of hij is te downloaden via de link op Radio de Richel.

Podcast 3
De stad door de ogen van Marijn Graven

In deze aflevering van ‘Blik op de stad’ dwaalt Jochum Veenstra samen met een Marijn Graven (regisseur bij Frascati Producties) door de straten van Amsterdam. We laten ons meevoeren door wat ons opvalt en invalt. Een podcast over herinneren, de stad, theater en de liefde.

Marijn Graven komt met haar nieuwste voorstelling Prospero e Miranda uit op 3 oktober 2018 in Frascati. Ze is sinds een jaar afgestudeerd aan de regieopleiding van de Amsterdamse Theaterschool. In haar werk lopen vaak privé-relaties paralel aan de fictieve relaties van de spelers of makers van de productie. Voor deze spiegelingen put ze veelvuldig uit de wereldliteratuur.

De podcast luister je hier in Soundcloud, via Itunes of hij is te downloaden via de link op Radio de Richel.

Podcast 2
De stad door de ogen van Anoek Nuyens

Anoek Nuyens is schrijver en theatermaker. Ze maakt theater vanuit verschillende maatschappelijke domeinen en podia: van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet. Voor Frascati maakte ze tot nu toe twee voorstellingen. In 2015 maakte ze Hulp over de waarde van ontwikkelingshulp en in 2017 Tenzij je een beter plan hebt over de relatie tussen mens en klimaat.

De podcast luister je hier in Soundcloud, via Itunes of hij is te downloaden via de link op Radio de Richel.

Podcast 1
De stad door de ogen van Florian Myjer

Florian Myjer (1992) studeerde cultuurwetenschappen vooraleer hij in 2017 aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht afstudeerde met de voorstelling Bloomsbury, die hij samen met Kim Karssen maakte. Eerder maakte Florian onder meer de voorstellingen Een hertje, beschadigd en Odette: noblesse oblige (met Marieke de Zwaan).

Nadat hij in oktober 2017 zijn voorstelling Oliver presenteerde bij Fraslab, is Florian opgenomen als maker bij Frascati Producties. Regina Rex, de eerste voorstelling die hij in die hoedanigheid maakt, zal van 30 januari t/m 3 februari te zien zijn in Frascati 4.

De podcast luister je hier in Soundcloud, via Itunes of hij is te downloaden via de link op Radio de Richel.