Maxime Dijks

Actrice en theatermaker duikt diep in de kwelling en stilte van een rouwproces in Uncomfortable Silence (werktitel)

Hoe verandert de eerste ontmoeting met de dood je als mens? Hoe verhoud je je tot jezelf en de wereld wanneer je een dierbare verliest? Een kleine greep uit grote vragen waar Sinem Kavus zich na een aantal weken werken bij Frascati Producties in deze tussentijdse presentatie minutieus over buigt. Ze duikt in het donkere diepe, en onderzoekt op indringende wijze hoe rouw en een existentiële crisis theatraal belichaamd kunnen worden. 

 

Sinem Kavus doet mee aan het residentieprogramma van Frascati Producties, waarbij makers in een studio de ruimte krijgen om vrij en autonoom onderzoek te doen en te experimenteren. De uiteindelijke voorstelling wordt op een later moment gepresenteerd. Sinem is op zoek gegaan naar een eigen fysieke, muzikale en beeldende taal.

Sinem presenteert haar tussentijdse werk [uncomfortable silence] (werktitel) aanstaande donderdag 25 en vrijdag 26 april in Frascati 4.

Over Sinem Kavus

Multitalent Sinem Kavus is geen onbekende van Frascati: in 2017 maakte ze voor Fraslab haar eerste soloperformance I Used To Be Snowhite But I Drifted – die geprezen werd met vier sterren in de Theaterkrant. Ze speelde de afgelopen jaren in gelauwerde series en films, zoals Pink Moon en Sleepers. In 2022 won ze een Gouden Kalf voor haar hoofdrol in Mocro Maffia. Als theatermaker maakt ze aangrijpende performances die gaan over haar ervaringen als vrouw in deze wereld, en de zoektocht naar hoe mens te zijn.

 

  • do 25 apr ’24
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • vr 26 apr ’24
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4