© Eva Roefs

Gosia Wdowik

Maker

Tijdens haar studie (DAS Theatre Master, 2022) werkte theatermaker Gosia Wdowik aan het onderwerp burn-out en onderzocht ze de ruimte tussen eigen uitputting en zelfbeschikking door methoden uit het activisme toe te passen in haar praktijk. Een belangrijke vraag voor Wdowik is hoe je veranderingen en voorstellingen kan creëren vanuit een uitgeput lichaam en een brandende noodzaak. 

Biografie

Gosia Wdowik is theatermaker en actief lid van GILDIA (Unie van Poolse Theatermakers). Ze rondde in 2022 de DAS Theatre Master af in Amsterdam. Tijdens haar studie werkte ze aan het onderwerp burn-out en onderzocht ze de ruimte tussen eigen uitputting en zelfbeschikking door methoden uit het activisme toe te passen in haar praktijk. Een belangrijke vraag voor Wdowik is hoe je veranderingen en voorstellingen kan creëren vanuit een uitgeput lichaam en een brandende noodzaak. 

In haar performance Shame (NOWY TEATR, Warschau) onderzocht ze sociale schaamte in verband met de arbeidersklasse in drie generaties vrouwen in haar familie. In het verleden creëerde ze onder andere: If you lived here (Mousonturm, Frankfurt) met Tamara Antonijevic; Transit Monumental (SpielArt, München); Fiasko (Staadtheater, Darmstadt) en Return of Goddess (Sophiensaele, Berlijn) - allemaal met K.A.U kollectief; Meisjes (Theater Studio, Warschau) en Voetballers (TR Warschau) - over de emancipatie van het lichaam. 

In de pers

Producties