Tessa Veldhorst

Gavin-Viano ontvangt Henri Winkelman Award

Frascati-maker Gavin-Viano heeft de Henri Winkelman Award ontvangen, inclusief een prijs van €10.000. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan oud-studenten van Codarts, door Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam.

De prijs is op maandag 6 maart uitgereikt door Renate Eringa, collegevoorzitter van Codarts, en Alice Fortes, bestuurslid van Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam (SOR). SOR wil met de award jonge ondernemende kunstenaars een financiële zet in de rug geven. Kandidaten moeten een uitgebreid projectplan indienen waarbij ondernemerschap en de meerwaarde voor de stad worden benadrukt.

Naast Gavin-Viano, heeft ook componist en geluidskunstenaar Ege Şahin een Henri Winkelman Award ontvangen.

“Zowel het innovatieve veldopname-onderzoek in de Rotterdamse haven van Şahin, als de inclusieve voorstelling van Gavin-Viano stellen een collectief belang centraal en gaan voorbij de individuele belangen van de makers. De makers tonen met relevante partners in de wetenschap, cultuur en het onderwijs hun ondernemerschap, waarbij ze de stad en de inwoners van Rotterdam op een bijzondere manier betrekken.”  Juryrapport Henri Winkelman Award

Gavin-Viano gaat zijn prijs gebruikenvoor de ontwikkeling van A Melody for Grown-ups (werktitel). Een coming-of-age-verhaal waarin hij vertelt over zijn jeugd in Rotterdam en hoe hij is gegroeid tot de persoon die hij vandaag de dag is. De voorstelling gaat in première op De Parade 2023.

Gavin-Viano bij Frascati Producties

Gavin-Viano is sinds 2021 verbonden aan Frascati Producties. De muzikale en beeldende performance Bloodscent van Gavin-Viano is momenteel op tour. Klik hier voor meer informatie over de veelgeprezen voorstelling en de aankomende tourdata.

Ook werkt Gavin-Viano op dit moment aan zijn derde productie onder de vleugels van Frascati Producties. Zijn nieuwe voorstelling gaat in mei 2023 in première, gevolgd door een landelijke tour in het najaar.