99 dromen

Over dromen, stilte, geborgenheid en gefluister uit de buurt.

Een droom is zoiets dat vervliegt, dat verdwijnt: als de dag al lang en breed begonnen is zijn we de dromen van de nacht meestal al verloren, terwijl ze ons misschien wel iets belangrijks willen toe fluisteren. Om iets meer grip te krijgen op die nachtelijke, verborgen wereld van dromen trekt regisseur Naomi Steijger in haar nieuwste project 99 dromen met een dromenvanger als een stadsnomade door de straten van de Amsterdamse wijk Nieuw-West.

De dromenvanger is een klein nachtblauw karretje dat ze op eigen kracht door de straten trekt, ze gaat op zoek naar een-op-een-ontmoetingen met buurtbewoners. En ze ontmoet mensen die in de dromenvanger vertellen over een droom die hen wel is bijgebleven. De dromen worden uiteindelijk teruggebracht in de wijk door ze te beitelen in steen. Via QR codes op stoeptegels kun je de dromen beluisteren als kleine 'audiofluisteringen', zo zullen de dromen niet meer vervliegen. Ook vind je die terug op deze pagina.

Een wandeling door de wijk brengt zo de verschillende stemmen en dromen aan het daglicht. Leg ook jij je oor te luister in het weefsel van de stad?

Credits

van en met Naomi Steijger decorbouw Wannes Verhees muziek Charlotte Dommershausen etalage Theater van Deyssel Lidwien van Kempen coaching Hanna Timmers en Myriam Sahraoui foto Eva Roefs verhalen buurtbewoners van Deyssel