Eva Roefs

Coöperatie LENZ komende jaren verbonden aan Frascati Producties

De komende jaren werken Erasmus Mackenna, Marit Hooijschuur en Roel Pronk als theatercoöperatie LENZ onder de vleugels van Frascati Producties. Het werk van LENZ begeeft zich op de grens tussen theater, live muziek en performance.

 

Eerder werk bij Frascati Producties

Reggiseur en ontwerper Erasmus Mackenna maakte eerder de voorstelling Sheath and Knife (Schede en Mes) bij Frascati Producties tijdens Beginnings 2021, gevolgd door LENZ (2022), beiden gemaakt in nauwe samenwerking met toneelspeler en schrijver Marit Hooijschuur en schrijver en dramaturg Roel Pronk. Vanaf 2023 gaan de drie makers samen verder bij het productiehuis als interdisciplinaire theatercoöperatie LENZ. 

Murder ballads

Na het eerdere succes van Sheath and Knife wordt de voorstelling van di 16 t/m za 18 februari hernomen als aftrap van LENZ' langere maaktraject bij Frascati Producties. De voorstelling is een muzikaal arbeiderssprookje geïnspireerd door Schotse-Ierse 'murder ballads' en folk, drone en doom bands. Sheath and Knife vormt hiermee het eerste deel van LENZ’ ‘murder ballad trilogy’: een driedelig portret van de gecompliceerde driehoeksverhouding van slachtoffer, dader en getuige en hoe die rollen voortdurend in elkaar overlopen. In mei 2023 gaat LENZ bij Frascati in première met de tweede voorstelling, Katie Cruel. De delen zijn los van elkaar te zien. 

Nieuwe lichting collectieve makers

Naar aanleiding van de herneming van Sheath and Knife is LENZ ook co-curator van COLLECTIEF NU in Frascati, een week waarin wordt overgenomen door een nieuwe lichting collectieve theatermakers (15 t/m 18 feb).

Sheath and Knife (Schede en Mes)

LENZ / Frascati Producties

do 16 feb ’23 - za 18 feb ’23