The Well

Frascati Producties / Alexandra Broeder i.s.m. De Bascule
do 28 jun ’18 - za 30 jun ’18
Een verhaal over verglijden naar een andere wereld aan de onderkant van de bodem.
do 28 jun ’18
-
za 30 jun ’18

'De grond waarop wij staan hè die ziet er wel heel solide uit, maar er hoeft maar dát te gebeuren of je zakt er doorheen. En dan moet je je in de donkere wereld eronder maar in je eentje zien te redden.'
Uit: After Dark van Haruki Murakami.

Regisseur Alexandra Broeder is dit seizoen samen met Frascati een verbintenis aangegaan met De Bascule, een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Als theatraal journalist ging zij op zoek naar onvertelde verhalen en dilemma’s die leven bij een groep meisjes die bij De Bascule in behandeling zijn. Het resultaat presenteerde zij als onderzoeksvoorstelling tijdens de wintereditie 2017 van Frascati Issues. 

Voor de voorstelling The Well continueert Alexandra Broeder haar onderzoek bij De Bascule; de afgelopen drie maanden heeft zij iedere maandagmiddag gesproken en gewerkt met zeven meisjes tussen de 14 en 19 jaar. Hun persoonlijke belevingswereld en het werk van de Japanse schrijver Haruki Murakami zijn voor dit project samen gebracht tot een verhaal over verglijden naar een andere wereld aan de onderkant van de bodem. 

 

      

concept en regie Alexandra Broeder regie assistentie Talla Dirkzwager spel Anouk, Claire, Jamy-Lee, Lara, Nicky, Olivia en Susan muziek Miaux beeld Sacha Zwiers met dank aan Wessel Schrik, Martine Maat, Liz Smith en Lilian de Waal decor & kostuums Sacha Zwiers techniek & lichtontwerp Barbara de Beer

       

Zes tienermeisjes uit de jeugdpsychiatrie vertellen in The Well over hun leefwereld. Ze doen niet hun eigen verhaal, maar baseren zich op teksten van Haruki Murakami.

de Volkskrant