Vluchtheuvel De Waterheuvel

Liesbet Swings (Artemis) / Frascati Producties i.s.m. De Waterheuvel
do 7 nov ’19 en vr 8 nov ’19
Na een dagje toeven bij De Waterheuvel lijkt de wereld daarbuiten een gekke plek. Reden genoeg om te rade te gaan bij de leden van dit bijzondere gezelschap. 
do 7 nov ’19
en
vr 8 nov ’19

Zijn wij niet allemaal gebaat bij hun orde van de dag? Zien zij wat wij niet zien ? Kunnen we de effectieve werkwijze van hun Clubhuis toepassen op het welslagen van een avondje theater? 

Dat is het experiment. Vergeet voor even wat u moeten zou. Laat uw snelle leven buiten op straat en treed binnen in Vluchtheuvel De Waterheuvel

  • Deze voorstelling maakt deel uit van het programma Frascati Issues: To Voice.

Over de makers

Liesbet Swings ontwikkelt kunstprojecten en maakt voorstellingen bij Theater Artemis. Deze ontstaan steevast in dialoog met kinderen, jongeren, beeldend kunstenaars en andere geestverwanten. Tijdens deze presentatie toont ze samen met de leden van De Waterheuvel de tussenstand van hun prille ontmoeting.

De Waterheuvel is een gemeenschap van mensen met een psychiatrische achtergrond die dagelijks samenkomt in een clubhuis aan de Sarphatistraat te Amsterdam. Gezamenlijk houden de clubhuisleden en -stafleden het clubhuis draaiende. Dit leidt tot sociale contacten, steun en zingeving. Het isolement dat vaak samengaat met psychische kwetsbaarheden wordt zo doorbroken. Het clubhuis is ook een plek om te ontdekken wat iemand nog wél kan, in plaats van te focussen op de beperking die iemand heeft.

met o.a. Gary, Garvin, Michel, Joyce, Lisette, Jack en Jonathan concept & regie Liesbet Swings productie Frascati Producties i.s.m. De Waterheuvel