© Jean Paul Caelen

More of Less of Me

Jef Uyttenhove & Simon Kleinhesselink / Toneelacademie Maastricht
do 20 mrt ’25 en vr 21 mrt ’25
Wat blijft er over van de kunst wanneer alles wordt gereduceerd tot een product?
do 20 mrt ’25
en
vr 21 mrt ’25

Twee avonden op rij zijn Jef Uyttenhove en Simon Kleinhesselink met More of Less of Me te zien waarmee ze dit jaar afstuderen aan Toneelacademie Maastricht. More of Less of Me is een conceptuele voorstelling over hyperkapitalisme, vermomd als dance experience. 

In de zoektocht naar perfectie, herhalen twee performers steeds dezelfde choreografie. Een voice-over begeleidt de dans met reflectieve gedachten over entertainmentcultuur en commodificatie. In More of Less of Me wordt het podium een speelveld waarop de performers zichzelf voortdurend proberen te overtreffen. De façade groeit door een overdaad aan positiviteit, terwijl de virtuoos gesynchroniseerde dans vragen oproept over kunstmatigheid en het streven naar perfectie in een steeds verder vercommercialiseerde wereld.

  • Duur: 60 min. 

Credits

concept en tekst Jef Uyttenhove (performance opleiding) en Simon Kleinhesselink (regieopleiding) spel Jesse Snel, Jef Uyttenhove en Simon Kleinhesselink lichtontwerp Solar Vlaar techniek Demi Dijstelberge posterbeeld Anaëlle Enjalbert met dank aan Bart van den Eynde, Princess Bangura, Milou van Duijnhoven, Lisi Estaras, Demi Dijstelberge, Jente Jonkhoff, Julius van der Laan, Laura Dreyer, Thomas Rivas Smits, Danny Vrijens, Marc Zwietink, Jean-Paul Caelen en Jonnah Lee Goldberg

Over de makers

Simon Kleinhesselink (Wageningen, 1999) is een hybride theatermaker met een fascinatie voor taal en nieuwe vormen. Hij werkt als regisseur, schrijver en acteur. Zijn hart ligt bij het collectieve maakproces. Zijn werk kenmerkt zich door een minimalistische vorm met een analytische en reflectieve inhoud. Thema’s als mannelijkheid, activisme en intermenselijke relaties komen daarin aan bod.

Jef Uyttenhove (Brussel, 2002) maakt theatervoorstellingen en films. In zijn werk is een grote liefde voelbaar voor diepmenselijke, realistische personages. Jef probeert de puurheid van opgesloten gevoelens te vangen. De verhalen die hij vertelt zijn als een 'slice of life', als een foto of een gedicht, waarin de gebeurtenissen minder belangrijk zijn dan het eerlijke portret.

Jef en Simon vormen samen met Demi Dijstelberge en Julius van der Laan een theater- en filmcollectief.