© Stephan Wolven

In het duister is het onzichtbaar en in het licht gitzwart. Met SCHADUW onderzoekt theatermaker Marte Boneschansker de donkere kanten en rafelranden van de mens.

Hoe zit het met jouw schaduw? Ben jij een dief? Wanneer was de laatste keer dat je loog? Droom je soms over gruweldaden? Wat in jou mag het daglicht niet zien en wat brengt de duisternis ons? SCHADUW is een collectieve oefening in het delen van je donkere kant.

In SCHADUW luister je - in de veiligheid van een schemercocon - naar de schaduwkanten van de ander en word je uitgenodigd om anoniem je eigen rafelranden te delen. Durf jij te spreken over je schaduwzijde? Omarm tijdens deze ode aan de schaduw jouw volledige zijn en ga mee op een reis langs licht en donker. 

  • Duur: 60 min.
  • Deze voorstelling is niet geschikt voor mensen die claustrofobisch of slecht ter been zijn. 

Credits

concept Marte Boneschansker zakelijk leiding, sparringpartner Koosje Laan uitvoering Marley Braaf, Vincent Brons, Simone Giel, Reno van Rijsewijk muziek  OTION scenografie Geartsje van der Zee lichtontwerp Floriaan Ganzevoort dramaturgie Vincent Brons regieassistentie Marley Braaf mixage Arno Peeters geluidsontwerp  Loden Rietveld ontwerp fluisterschelpen Robbi Meertens decorbouw Sorcha Rotteveel, Rachel Schuit, Ray Formilli coupeuse Syl van Duyn grafisch ontwerp Zuzanna Loch publiciteitsbeeld Stephan Wolven, Bowie Verschuuren, Stuart Acker Holt productie Jakob Proyer publiciteit Sarah Milo community Shayne McCreadie trailer Bowie Verschuuren curatoren Het Jaar van Schaduw OTION, Maureen de Jong, Simomo Boujarra met dank aan alle mensen die we spraken, de leden van het Jaar van Schaduw, het vilt- en naaiatelier

Over de maker

Marte Boneschansker maakt één-op-één documentair ervaringstheater. Gewapend met een microfoon en in vaste samenwerking met zakelijk leider en sparringpartner Koosje Laan ontwikkelt zij intieme, fysieke audiowerken die het midden houden tussen theater en installatie. 

De afgelopen jaren onderzocht Marte met BLOOS, BLOOS de mannen, BLOOS de mens en ROUW de vaak onbesproken delen van de mens, zoals verlangen, verlies en alles wat het licht van de buitenwereld niet lijkt te kunnen verdragen. Nu duikt ze met SCHADUW in de donkere kanten van de mens: in een bijzonder intieme voorstelling neemt ze het publiek mee in de veiligheid van de schemer.