Afrovibes: Moving Beyond: Mimount 'N Serwan

Mohamed Allati, Nicole Kaandorp, Khadija Al Mourabit en Lina Charif (NL / MA)
za 5 okt ’24 19:00
Een muzikale voorstelling waarin het publiek wordt meegenomen naar de Rif door de ogen van Mimount ’N Serwan.
za 5 okt ’24
19:00
  • za 5 okt ’24
    19:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 1

In Moving Beyond: Mimount ’N Serwan wisselen Nederlands en Tamazight elkaar af. Allati en Charif combineren de poëzie met muziek en spel om zo te onderzoeken wat er ontstaat wanneer makers vanuit hun verschillende perspectieven en culturele contexten samen aan het werk gaan.

In 2024 is de vierde editie van het Moving Beyond project waarbij de Utrechtse componist en musicus Mohamed Allati als artist-in-resident samen met de Nederlandse spoken word artiest Nicole Kaandorp, de Nederlandse filosoof en schrijver Khadija Al Mourabit en de Marokkaanse singer-songwriter Lina Charif de voorstelling Moving Beyond: Mimount 'N Serwan maakt. 

De Riffijnse zangeres Mimount 'N Serwan is één van de weinige Marokkaanse podiumkunstenaars die in de jaren '60, '70 en '80 een groot publiek voor zich wist te winnen binnen een maatschappij met een ambivalente houding tegenover podiumkunsten. Op basis van haar songteksten en levensverhaal creëren Al Mourabit en Kaandorp de poëzie en het verhaal die het publiek terugvoeren naar de Rif door de ogen van Mimount 'N Serwan. 

Credits

met Mohamed Allati, Nicole Kaandorp, Khadija Al Mourabit & Lina Charif